Είστε εδώ

Τους πήρε παραμάζωμα! Νίκος Παππάς στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Καταθέστε τις εκθέσεις για την ιδιωτικοποίηση των μετοχών του δημοσίου στις τράπεζες

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) για να έρθουν στη Βουλή οι εκθέσεις διάθεσης και η στρατηγική ιδιωτικοποίησης των μετοχών του δημοσίου στις τράπεζες, που οδηγούν σε ζημιά 40 δισ. ευρώ, καταθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Νίκου Παππά.

Η ΑΚΕ, που απευθύνεται στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη περιγράφει με σαφήνεια το κόστος κάθε μίας από τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη δεκαετία, τα χρήματα με τα οποία απέκτησε το δημόσιο τα αντίστοιχα μετοχικά κεφάλαια, καθώς και στοιχεία, σχετικά με τις πρόσφατες ιδιωτικοποιήσεις των μετοχών του ΤΧΣ στις τέσσερις τράπεζες, αλλά και την απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων από την άρον άρον εκποίησή τους από μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ κατείχε το 8,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, το 1,4% της Eurobank, το 40,39% της Εθνικής Τράπεζας και το 27% της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία πωλήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο, εκτός από ένα ποσοστό 18% της Εθνικής, το οποίο παραμένει στο ΤΧΣ μέχρι να εκποιηθεί.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητεί την κατάθεση:

– Της στρατηγικής ιδιωτικοποίησης των μετοχών του ΤΧΣ στις τέσσερις τράπεζες, με αφαίρεση των εμπιστευτικών στοιχείων, τα οποία αφορούν στην υπολειπόμενη αποεπένδυση της Εθνικής Τράπεζας.
– Τις εκτιμήσεις διάθεσης των μετοχών, για κάθε μία από τις διαθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και σε δεύτερο χρόνο την έκθεση για την διάθεση του υπολοίπου 18% της Εθνικής.
– Τα στοιχεία του κόστους των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών των διαθέσεων και τους όρους και τις διαδικασίες του χρηματοοικονομικού συμβούλου που επιλέχθηκε να τις πραγματοποιήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *