Είστε εδώ
Home > FAQ news > Φίλης στην ΕΡΤ : Η Δούρου και η κυβέρνηση δεν έχουν ευθύνη για τις πλημμύρες, ήταν πράγματα που τα βρήκαμε (ηχητικό)

Φίλης στην ΕΡΤ : Η Δούρου και η κυβέρνηση δεν έχουν ευθύνη για τις πλημμύρες, ήταν πράγματα που τα βρήκαμε (ηχητικό)

“Μην συζητάμε με τόση ευκολία ότι φταίει η κυβέρνηση, ή η Δούρου” … Την πεποίθηση ότι ούτε η κυβέρνηση, αλλά ούτε και η Περιφέρεια Αττικής έχουν ευθύνες για τις καταστροφές στη Δυτική Αττική εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στην ΕΡΤ ( συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου ) , αναφορικά με τις καταστροφές από τις πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο Αττικής!

O πρώην υπουργός Παιδείας και μέλος της ΚΕ αλλά και του ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι δεν έχει ευθύνη αυτή η κυβέρνηση, ούτε η Περιφέρεια για ό,τι έχει συμβεί εκεί, ήταν πράγματα τα οποία τα βρήκαμε, ”μην συζητάμε με τόση ευκολία ότι φταίει η κυβέρνηση, ή η Δούρου’‘, συμπλήρωσε.

Όπως, δε, είπε υπήρξε άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού για την διαχείριση των πλημμυρών από όλες τις βαθμίδες.

Ερωτηθείς για το κοινωνικό μέρισμα ο Ν. Φίλης απάντησε ότι όταν υπάρχει πλεόνασμα, η κυβέρνηση το παρέχει προκειμένου να ανακουφίσει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Είναι μια πράξη δικαιοσύνης το κοινωνικό μέρισμα, πρόσθεσε, κάτι όμως που δεν αναιρεί το πλαίσιο της λιτότητας, -όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα Paradise papers ο πρώην υπουργός Παιδείας τοποθετήθηκε λέγοντας, ότι είναι η ελίτ του κόσμου που έχει κρυφτεί εκεί με νόμιμο τρόπο και υπάρχουν και 200 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Πηγή: newspost.gr

Leave a Reply

Top