Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Δεν θα γίνουμε συνεργοί σε μεθοδεύσεις που θα πληγώσουν τη χώρα” – Θέμα κομματικής πειθαρχίας θα επιβάλει ο Μητσοτάκης για το Σκοπιανό

“Δεν θα γίνουμε συνεργοί σε μεθοδεύσεις που θα πληγώσουν τη χώρα” – Θέμα κομματικής πειθαρχίας θα επιβάλει ο Μητσοτάκης για το Σκοπιανό

Την πρόθεσή του να επιβάλει θέμα κομματικής πειθαρχίας φανέρωσε το μεσημέρι, μιλώντας στην Ηλεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες αφότου ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης είχε μιλήσει στο ραδιόφωνο του Real και το Νίκο Χατζηνικολάου για δύο ισοδύναμες γραμμές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με το Μακεδονικό.

Μάλιστα ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε…”προβλέψει” ότι πρόταση για σύνθετη ονομασία εάν συνοδεύεται και από όλα τα άλλα θέματα που έχουν σχέση με τον αλυτρωτισμό της γείτονος χώρας θα περάσει με ισχυρή πλειοψηφία από την ελληνική Βουλή. Υπονοώντας, προφανώς, ότι θα ψηφιστεί και από μεγάλη μερίδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγες ώρες πριν συμφάγει με τον Αντώνη Σαμαρά στην Καλαμάτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να κλείσει αυτό το “παράθυρο” προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι θα βάλει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην καταψήφιση από όλους τους βουλευτές της ΝΔ οποιασδήποτε πρότασης φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή ως συμφωνία επίλυσης των εκκρεμοτήτων με την πΓΔΜ.

Δεν θα ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Δεν θα δεχτώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Και δεν θα γίνουμε συνεργοί σε μία μεθόδευση που πληγώνει τη χώρα και την ψυχή των Ελλήνων. Μαθήματα από τους Συριζαίους δεν δεχόμαστε…” ήταν μερικά από αυτά που ανέφερε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Leave a Reply

Top