Είστε εδώ
Home > FAQ news > upd! Αποχώρησε η Χρυσοβελώνη από τους ΑΝΕΛ “καρφώνοντας” τον Καμμένο: “Η συμπεριφορά του απέναντι σε συναδέλφους και σε μένα δεν μου άφησε άλλο περιθώριο” – Η απάντηση των ΑνΕλλ

upd! Αποχώρησε η Χρυσοβελώνη από τους ΑΝΕΛ “καρφώνοντας” τον Καμμένο: “Η συμπεριφορά του απέναντι σε συναδέλφους και σε μένα δεν μου άφησε άλλο περιθώριο” – Η απάντηση των ΑνΕλλ

Την παραίτησή της από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπέβαλε την Πέμπτη η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του κόμματος, αφήνει σαφείς αιχμές για την «προσωπική συμπεριφορά» και τις προσωπικές επιλογές του Πάνου Καμμένου.

Όπως αναφέρει στην πρώτη παράγραφο της επιστολής της, «η θέση μου είναι πως οι προσωπικές σας επιλογές για θέματα που αφορούν κρίσιμα ζητήματα της χώρας μας, την πορεία της κυβέρνησης, καθώς και η ατομική σας συμπεριφορά, ιδίως αυτή έναντι συναδέλφων και εμού, δεν μου αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο».

Η κ. Χρυσοβελώνη ευχαριστεί τον Π. Καμμένο για την έως τώρα πολιτική τους συμπόρευση και συνεργασία, καθώς και για τις φορές που της πρότεινε την ανάληψη συγκεκριμένων πολιτικών καθηκόντων, και προσθέτει ότι κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί προς όφελος της κοινωνίας και της πατρίδας.

«Οι δρόμοι μας στη πολιτική χωρίζουν διότι απλώς διαφωνούμε, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Οι επιλογές μας θα κριθούν από τους πολίτες αλλά πρωτίστως τη συνείδηση μας.

Καλή μεν η φιλία, φιλτάτη δε η αλήθεια» αναφέρει στην επιστολή της η κ. Χρυσοβελώνη, «ιδίως όταν αφορά στο μέλλον των συμπολιτών μας, στο συμφέρον της Ελλάδας και στην ατομική πολιτική ευθύνη, όπως ο καθένας από εμάς την αντιλαμβάνεται, την οποία οφείλουμε να αναλαμβάνουμε».

Αναλυτικά στην επιστολή της η Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρει:

“Κύριε πρόεδρε,

Με την παρούσα σας γνωστοποιώ ότι από σήμερα παύω να αποτελώ μέλος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η θέση μου είναι πως οι προσωπικές σας επιλογές για θέματα που αφορούν κρίσιμα ζητήματα της χώρας μας, την πορεία της κυβέρνησης, καθώς και η ατομική σας συμπεριφορά, ιδίως αυτή έναντι συναδέλφων και εμού, δεν μου αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο.

Σας ευχαριστώ πολύ για την έως τώρα κοινή μας πολιτική συμπόρευση και συνεργασία, καθώς και για τις φορές που μου προτείνατε την ανάληψη συγκεκριμένων πολιτικών καθηκόντων. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ για το όφελος της κοινωνίας και της πατρίδας μας.

Πρόεδρε,

Οι δρόμοι μας στην πολιτική χωρίζουν διότι απλώς διαφωνούμε, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Οι επιλογές μας θα κριθούν από τους πολίτες, αλλά πρωτίστως την συνείδησή μας.

Καλή μεν η φιλία, φίλτατη δε η αλήθεια.

Ιδίως, όταν αφορά στο μέλλον των συμπολιτών μας, στο συμφέρον της Ελλάδας και στην ατομική πολιτική ευθύνη, όπως ο καθένας από εμάς την αντιλαμβάνεται, την οποία οφείλουμε να αναλαμβάνουμε.

Μαρίνα Χρυσοβελώνη”

Οι ΑΝΕΛ λίγη ώρα έπειτα από την ανακοίνωση παραίτησης της Μαρίνας Χρυσοβελώνη εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρουν ότι η υφυπουργός Εσωτερικών διαγράφηκε την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου Θεόδωρος Τοσουνίδης την καλεί να μην «αυτοεξευτελίζεται», να απολαύσει την υπουργική της καρέκλα και να μην δίνει μαθήματα ηθικής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

«Κυρία Χρυσοβελώνη, o τρόπος που διαλέξατε να αυτοεξευτελίζεστε ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Αντί να σιωπήσετε και να απολαύσετε για όσο σας απομένει την υπουργική σας καρέκλα, επιδιώκετε να μας δώσετε και μαθήματα ηθικής.

Μην το επιχειρήσετε άλλο κυρία Χρυσοβελώνη, γιατί πολύ απλά είναι άγνωστη λέξη για εσάς. Και τέλος, όσον αφορά την «ηρωική» σας παραίτηση, ψεύδεστε. Καθώς προηγήθηκε η διαγραφή σας από το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Δημοσιοποιούμε λοιπόν και το κείμενο της διαγραφής σας που σας αποστείλαμε, καθώς και τις λεπτομέρειες για την ημερομηνία και την ώρα που αυτό έγινε. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος».

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

Top