Είστε εδώ
Home > FAQ news > Το ξανασκέφτεται το ΚΑΣ μετά τη θύελλα αντιδράσεων! Προς λύση με συμβιβασμό τη Μ.Τρίτη

Το ξανασκέφτεται το ΚΑΣ μετά τη θύελλα αντιδράσεων! Προς λύση με συμβιβασμό τη Μ.Τρίτη

Μετά το σάλο που προκάλεσε η άρνηση του ΚΑΣ να δώσει το “πράσινο φως” σε διεθνή συμπαραγωγή του BBC με σκηνοθέτη τον Παρκ Τσαν-Γουκ να κάνει γυρίσματα στο Σούνιο και τους “μύδρους” του Λευτέρη Κρέτσου, φαίνεται ότι το θέμα οδεύει προς συμβιβαστική λύση στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ που θα γίνει την Μεγάλη Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ρεπορτάζ του news247.gr της Ιωάννας Κλεφτογιάννη, το Συμβούλιο στη νέα του σύσκεψη θα συζητήσει τη νέα πρόταση της εταιρείας”Φάληρο” που σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΑΣ και ΓΓ του ΥΠΠΟΑ Μαρία Βλαζάκη “θα είχε εγκριθεί αν είχε τεθεί από την αρχή“.

Το αρχικό αίτημα για τα γυρίσματα της μίνι σειράς «The Little Drummer Girl» («Η Μικρή Τυμπανίστρια») του BBC, ζητούσε τον αρχαιολογικό χώρο από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ , αμέσως μετά το Πάσχα, κάτι που, σύμφωνα με την γνωμοδότηση του ΚΑΣ, ήταν αδύνατο να εγκριθεί λόγω της μεγάλης διάρκειας τω γυρισμάτων σε ώρα αιχμής, με χιλιάδες επισκέπτες, και λόγω του πολυπληθούς συνεργείου (που ξεπερνούσε τα 100 άτομα). «Η παραχώρηση τις συγκεκριμένες ώρες θα δημιουργούσε δυσλειτουργία στον αρχαιολογικό χώρο παρόλο που η εταιρεία παραγωγής πρότεινε δικοί της άνθρωποι να βρίσκονται στη είσοδο και να ειδοποιούν τους επισκέπτες ότι ο χώρος θα παραμείνει κλειστός», υποστηρίζει η Μ.Βλαζάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης, όπου απορρίφθηκε η αρχική πρόταση για τα γυρίσματα της σειράς, το ΚΑΣ ενέκρινε βραδινά γυρίσματα της ίδιας εταιρείας στην Ακρόπολη «γιατί δεν δημιουργεί η ώρα των λήψεων προβλήματα στους επισκέπτες».

Το ΚΑΣ, σύμφωνα με την κ.Βλαζάκη ζήτησε εξαρχής αντιπρόταση από την εταιρεία η οποία όμως δεν έγινε. Η νέα συμβιβαστική λύση που προτάθηκε μετά τη θύελλα των αντιδράσεων προβλέπει την παραχώρηση του Σουνίου «σε ωράριο που δεν δημιουργεί προβλήματα στους επισκέπτες, οι οποίοι προτιμούν τον αρχαιολογικό χώρο από το μεσημέρι ως την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Επομένως, η πρόταση που θα περάσει τη Μ.Τρίτη θα είχε εγκριθεί αν είχε τεθεί από την αρχή», υποστηρίζει η Μ.Βλαζάκη.

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Top