Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τις ανακρίβειες και το παρασκήνιο στο “αφήγημα” του Γιάννη Βαρουφάκη αποκαλύπτει ο Δημ Γιαννόπουλος!

Τις ανακρίβειες και το παρασκήνιο στο “αφήγημα” του Γιάννη Βαρουφάκη αποκαλύπτει ο Δημ Γιαννόπουλος!

Ο στενός συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Γιαννόπουλος, σε άρθρο του στην «Νέα Σελίδα», αμφισβητεί πολλά από όσα αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός στο βιβλίο του «Ενήλικοι στο Δωμάτιο»

Ο εξ απορρήτων σύμβουλος του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αμφισβητεί μέσω άρθρου του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα αρκετές πτυχές όσων υποστηρίζει το βιβλίο «Ενήλικες στο Δωμάτιο». Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, πρώην σύμβουλος του Βαρουφάκη, που ήταν παρών σχεδόν σε όλες τις κρίσιμες συνεδριάσεις, εντοπίζει αρκετές ανακρίβειες και αντιφάσεις στην εξιστόρηση του πρώην υπουργού.

Για παράδειγμα, σχετικά με το περιβόητο Σχέδιο Β ή αλλιώς Σχέδιο Χ, ή παράλληλο σύστημα πληρωμών, ο κ. Γιαννόπουλος υποστηρίζει πως υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στη σκέψη-νύξη-συζήτηση για την εκπόνηση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης και στην υλοποίησή του. Ακόμη κι αν υπήρξαν οι σκέψεις, λέει ο κ. Γιαννόπουλος, δεν υπήρξαν ποτέ οι προϋποθέσεις για την υλοποίησή του. Επιπλέον, ο ίδιος λέει πως ο Αλέξης Τσίπρας ανέθεσε στα μέσα Μαρτίου του 2015, στον Γκάλμπρεϊθ τη σύνταξης μιας έκθεσης ιδεών την οποία εκείνος παρέδωσε στον Βαρουφάκη τον Μάιο του 2015. Ο αμερικανός οικονομολόγος έχει δηλώσει δημόσια πως δεν είχε ιδέα για το παράλληλο σύστημα πληρωμών.

Σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο κ. Γιαννόπουλος υποστηρίζει πως ο Βαρουφάκης την χαντάκωσε υπογράφοντας το ανακοινωθέν της 20ης Φεβρουαρίου 2015, που δεν προβλέπει τίποτα σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους. Αντίθετα, «χαιρετίζει» τη δέσμευση Βαρουφάκη για έγκαιρη εξόφληση των υποχρεώσεων της χώρας (πληροφορίες: altsantiri.gr).

Leave a Reply

Top