Είστε εδώ

Τη νάρκωσαν, τη βίασαν με τέτοια αγριότητα που η καρδιά της δεν άντεξε. Ήταν μόλις 16 χρόνων.

#ΝiUnaMenos-Θέλουμε να ζήσουμε: είναι η κραυγή των γυναικών της Αργεντινής!
Η Lucia ήταν μόλις 16 χρόνων. Τη νάρκωσαν, τη βίασαν με τέτοια αγριότητα που η καρδιά της δεν άντεξε. Μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, η Lucia ήταν μια μαθήτρια όπως τόσες άλλες συνομίληκές της στο λύκειο της Mar del Plata.
Όμως, σήμερα το πρόσωπό της είναι σε όλους πια γνωστό. Η τραγική της ιστορία έγινε το σύμβολο της αντρικής βίας. Το όνομά της τραγούδι για να μην λησμονηθεί και προπάντων για να σταματήσουν επιτέλους οι δολοφονίες γυναικών να αποτελούν μια θλιβερή καθημερινότητα στην Αργεντινή. Γιατί οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.
Στην Αργεντινή, κάθε 36 ώρες μια γυναίκα δολοφονείται από το σύντροφο ή κάποιον συγγενή της. 226 δολοφονημένες γυναίκες το 2016.
violences-conjugales-se-taire-c-est-participerdans-la-chambre
Η πρόσφατη τραγική ιστορία της Lucia πυροδότησε το θυμό χιλιάδων γυναικών. Την περασμένη Τετάρτη δεκάδες χιλιάδες γυναίκες κατέβηκαν στους δρόμους, διατρανώνοντας την αγανάκτησή τους ενάντια στη βία των αντρών. Μια πραγματική εξέγερση που συμπαρέσυρε και τα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag#NiUnaMenos που σημαίνει Ούτε Μία Λιγότερη.
2010
Η ομώνυμη ένωση κάλεσε γυναίκες και άντρες να απεργήσουν για μία ώρα πριν από το συλλαλητήριο. Η Lucia Perez είναι η 226η γυναίκα που δολοφονείται το 2016 στη χώρα, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Mujeres de la Matria Latinoamericana και το 19ο θύμα από την αρχή του Οκτωβρίου!
Οι γυναίκες της Αργεντινής διαδήλωσαν κάτω απ΄την βροχή με πανό και με σλόγκαν-κραυγές. Με πρόσωπα σφιγμένα, με δάκρυα στα μάτια, με πολύ θυμό, ένα κύμα που τίποτα και κανείς δεν μπορεί πια να σταματήσει.
Μόλις την επομένη της δολοφονίας της Lucia, βρέθηκε σε ένα χωράφι κοντά στο Μπουένος Άιρες το άψυχο σώμα της 22χρονης Beatriz Valencia Parra.
Ένα μαζικό σαρωτικό κίνημα λοιπόν, που δεν περιορίζεται πια μόνο στην Αργεντινή, αλλά εξαπλώνεται με ταχύτητα και σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία, το Μεξικό, η Ουρουγουάη, η Χιλή όπου οργανώθηκαν ταυτόχρονα με την Αργεντινή μεγάλες διαδηλώσεις υποστήριξης, έχει δημιουργηθεί με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση ολόκληρου του κόσμου για τις αγριότητες που διαπράττονται ενάντια στις γυναίκες στη Λατινική Αμερική και που μοιάζουν να έχουν αναδυθεί και αναζωπυρωθεί από μια άλλη μακρινή εποχή.
Κείμενο: Μαρία-Κάντια Χαρδαλιά
Πηγή: elle.fr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *