Είστε εδώ

Θράσος Μητσοτάκη αύριο στη Βουλή, αποκαλύπτει η “Καθημερινή”: Αντί να απολογηθεί θα προσπαθήσει να βγει κι από πάνω!

Μια πρώτη γεύση, του πως θα εμφανιστεί αύριο στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, έδωσε σήμερα ένα από τα ελάχιστα – ίσως και τελευταία – στηρίγματά του, ο πρόσφατα απαλλαγμενος από την υπόθεση Novartis, Υπ Ανάπτυξης και α/δρος της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης: “Γι αυτό λέγονταο “Μυστικες” Υπηρεσίες… αν θέλετε να τις κάβουμε “Φανερές” Υπηρεσίες…” είπε σε τηλεοπτικόσυ σταθμό!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται αύριο στη Βουλή να γίνει κατήγορος, να συσκοτίσει παραπάνω το ζήτημα να… επιτεθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο της Καθημερινής.

«Αντί για άμυνα, επίθεση προτίθεται να παίξει η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο στην εθνική αντιπροσωπεία, όπου θα λάβει χώρα η προ ημερησίας συζήτηση που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Στην κυβέρνηση ετοιμάζονται ούτως ή άλλως για μία συζήτηση, η οποία δεν αποκλείεται να είναι αυτή με τους υψηλότερους τόνους από το 2019, καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη σηκώσει πολύ ψηλά τον πήχυ», σημειώνεται αναλυτικά.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η αντεπίθεση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Τα τρία σημεία που θα εστιάσει ο Μητσοτάκης είναι:

Πρώτον, ο πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει πως εκείνος ήταν αυτός που άνοιξε το θέμα στις αρχές Αυγούστου, όταν πληροφορήθηκε την επισύνδεση στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη. «Πώς μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για συγκάλυψη όταν ο ίδιος ξετύλιξε το κουβάρι ζητώντας την παραίτηση Κοντολέοντος και αποδεχόμενος την παραίτηση Δημητριάδη;» λέει στην «Κ» κυβερνητική πηγή.

Το δεύτερο στοιχείο όπου εστιάζει η κυβέρνηση είναι η συνολική εικόνα της ΕΥΠ και τι πρέπει να γίνει ώστε να μην υπάρξουν νέα φαινόμενα παρακολουθήσεων σαν αυτό στο κινητό του κ. Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο σχέδιο των 4 σημείων αναδιάρθρωσης και ανοικοδόμησης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προβλέπεται να υπάρχουν και «έξτρα φίλτρα» ώστε να μην μπορεί κάποιος με τόση ευκολία να παρακολουθήσει πολιτικά στελέχη ή δημοσιογράφους.

Στη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις, ο πρωθυπουργός θα καλέσει τους αρχηγούς να τοποθετηθούν για το εάν θα πρέπει διά νόμου να απαγορευτεί στην ΕΥΠ να παρακολουθεί πολιτικά πρόσωπα.

Το τρίτο στοιχείο στο οποίο θα εστιάσει ο πρωθυπουργός και συνδέεται με το δεύτερο είναι η αντιφατική στάση της αντιπολίτευσης. Το ερώτημα που θα τεθεί είναι εάν πρέπει ή δεν πρέπει να μπορεί νόμιμα να παρακολουθηθεί ένας πολιτικός; Μπορεί να έχει αυτό δικαίωμα η ΕΥΠ ή θα πρέπει να καταργηθεί διά νόμου κάθε τέτοια δυνατότητα; Είναι ένα ερώτημα που πολλοί εισηγούνται στον πρωθυπουργό να το θέσει μετ’ επιτάσεως καθώς θα πρέπει να διευκρινιστεί και να υπάρξει κοινή απόφαση των κομμάτων.

Πηγή: koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *