Είστε εδώ

Θα (του) τα πεί … ένα χεράκι! Συνάντηση Τσίπρα – Τσούνη μετά από αίτημα του αμερικανού πρέσβη, στο φόντο των ακραίων τουρκικών προκλήσεων!

Την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με το νέο – ελληνικής καταγωγής – αμερικανό πρεσβη στην Αθήνα, θα έχει το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Συγκεκριμένα την πρώτη του συνάντηση με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης θα έχει στις 15.30 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δεχθεί τον Αμερικανό επιτρετραμμένο στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει ένα σαφές στίγμα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας και συγκεκριμένα για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό θα θέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Αμερικανό πρέσβη τις αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην επ’ αόριστον λειτουργία των βάσεων των ΗΠΑ στη χώρα μας, όπως τις διατύπωσε στη σχετική συζήτηση στη Βουλή όπου καταψήφισε την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ.

«Εμείς στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία κατόπιν αμερικανικής προτροπής και οι ΗΠΑ στέλνουν F-16 για να πετάνε πάνω από τα ελληνικά νησιά» είχε τονίσει χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συζήτηση στη Βουλή στις 12 Μαΐου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας την αποκάλυψη ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποδέχεται και προωθεί στο Κογκρέσο το αίτημα της Τουρκία για αγορά επιπλέον 40 F-16 και εκσυγχρονισμό άλλων 80 με αποτέλεσμα να αλλάζει άρδην ο συσχετισμός των δυνάμεων στο Αιγαίο. Παράλληλα, είχε κάνει λόγο για δυο κολοσσιαίας σημασίας παραχωρήσεις με την προς κύρωση συμφωνία από την χώρα μας: την απεμπόληση του σημαντικού χαρτιού που είναι η ετήσια ανανέωσή της, καθώς και την παραχώρηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε διατυπώσει τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την αναθεώρηση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας και στον προκάτοχο του Τζορτζ Τσούνης, Τζέφρι Πάιατ τον περασμένο Φεβρουάριο, υπογραμμίζοντας ότι δεν πραγματοποιείται σε αμοιβαία επωφελή βάση και αποδυναμώνει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *