Είστε εδώ

Τέσσερα χρόνια μετά, ένα ταπεινό “συγνώμη” από τη σημερινή ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ, για ένα “έγκλημα” που έκαναν άλλοι…

Τα … γνωστά “οροθετικά” Μέσα στα διαφημιστικά κονδύλια από το ΚΕΕΛΠΝΟ, έσπευσαν να δημοσιεύσουν την – συνηθισμένη σε αυτές τις περιπτώσεις – κατάθεση αίτησης προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων ( θα εκδικαστεί στις 31/5 ) από τον πρώην επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θαν Γιαννόπουλος κατα της σημερινής ηγεσίας του υπ Υγείας. Στα … άλλα νέα, τώρα της ημέρας, ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο γιατρός-ακτιβιστής Θ Ρόζενμπεργκ,(ιδρυτής των Γιατρών του Κόσμου ). τίμησε τη μνήμη των οροθετικών γυναικών που στιγματίστηκαν μέσω της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών τους την περίοδο που υπουργός Υγείας ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος.
«Συγγνώμη» ζήτησε από τις οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύτηκαν την Άνοιξη του 2012, με τις ευθύνες να βαραίνουν και στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ενέργεια «κατάπτυστη».
Όλα αυτά στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας για το «στίγμα» του AIDS, που διοργάνωσε η ΓΓ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από κοινού με τον σύλλογο οροθετικών «Θετική Φωνή». Ο κ. Ρόζεμπεργκ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την στάση της διεύθυνσης και της διοίκησης του οργανισμού που «έξω από κάθε δεοντολογία, πέρα από κάθε τήρηση του ιατρικού όρκου και σε αντίθεση με τις διεθνώς παραδεδεγμένες επιστημονικές κατευθύνσεις συνέβαλε στον υποχρεωτικό έλεγχο των ευάλωτων γυναικών, παρέδωσε στην αστυνομία ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δέχτηκε να συναινέσει στη δημοσίευση φωτογραφιών των ονομάτων των γυναικών με το δήθεν πρόσχημα προστασίας της δημόσιας υγείας», σημειώνοντας πως η εν λόγω πρακτική αμαύρωσε τη σχέση του ΚΕΕΛΠΝΟ με τους πολίτες.
«Η κατάπτυστη αυτή ενέργεια είχε την πλήρη κάλυψη και στήριξη της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και αποτέλεσε μια μελανή κηλίδα της χώρας μας, οδήγησε στη ντροπιαστική για την Ελλάδα καταδίκη πλήθος φορέων. Οι παραπάνω ενέργειες οδήγησαν σε ανύποπτο πόνο τις γυναίκες και τις οικογένειες τους ενώ πολλές από αυτές δε βρίσκονται σήμερα στη ζωή.
Από τη θέση αυτή τιμούμε τη μνήμη τους και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους οικείους τους.
Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη εξ ονόματος του οργανισμού που αν και θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρωτοπορία της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων καθοδηγήθηκε από σκοταδιστικές και αντι – επιστημονικές προκαταλήψεις», ανέφερε.
Πηγή: left.gr

Μια σκέψη στο “Τέσσερα χρόνια μετά, ένα ταπεινό “συγνώμη” από τη σημερινή ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ, για ένα “έγκλημα” που έκαναν άλλοι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *