Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Τεράστιο όφελος για τα ταμεία του ασφαλιστικού συστήματος η μίσθωση του Μεγάρου Δεληγιώργη από τη φημισμένη Allouche Benias Gallery με έδρα τη Νέα Υόρκη” !

“Τεράστιο όφελος για τα ταμεία του ασφαλιστικού συστήματος η μίσθωση του Μεγάρου Δεληγιώργη από τη φημισμένη Allouche Benias Gallery με έδρα τη Νέα Υόρκη” !

«Ευχάριστη εξέλιξη το γεγονός ότι σε ένα από τα κτίρια των φορέων κοινωνικής ασφάλισης θα στεγάζεται πλέον το ευρωπαϊκό παράρτημα μίας πολύ σπουδαίας γκαλερί της Νέας Υόρκης»

Η μίσθωση του κτιρίου, από την Allouche Benias Gallery με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι αποτέλεσμα της αξιοποίησης ακινήτων που το Υπουργείο Εργασίας, με τη συνεργασία των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΟΑΕΔ, υλοποιεί συστηματικά στο πλαίσιο του Πιλοτικού Προγράμματος: “Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας – Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης”. Ένα πρόγραμμα με στόχο την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Φορέων του Υπουργείου Εργασίας, με στρατηγικό σχεδιασμό χρήσεων γης, με οφέλη για τους Φορείς και το κοινωνικό σύνολο. Σε εξέλιξη βρίσκεται ο Β’ κύκλος του Προγράμματος, με την πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τον ιδιωτικό τομέα για στρατηγικές χρήσεις εμπορικής αξιοποίησης, προς νομικά πρόσωπα κοινωφελούς και ανθρωπιστικού χαρακτήρα και προς Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, για την υποβολή προτάσεων αξιοποίησης με κοινωνικό πρόσημο.

Πρόκειται για μία νέα χρήση πολιτισμού σε ένα από τα εμβληματικά ακίνητα του Κέντρου της Αθήνας, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, που παρέμενε κενό επί χρόνια. Μία επένδυση που θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο Ταμείο από τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, θα παρέχει τη συντήρηση και φροντίδα που αρμόζει στο χαρακτηρισμένο ιστορικό μνημείο και θα προσφέρει το άνοιγμά του στο κοινό της πόλης.

Στο περιθώριο των εγκαινίων, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι, με τον τρόπο αυτό, υλοποιείται το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης. Ακίνητη περιουσία, που, όπως είπε, έμενε για πάρα πολλά χρόνια εντελώς ανεκμετάλλευτη και ρήμαζε.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, η μίσθωση είναι δεκαετής και θα έχει μηνιαίο μίσθωμα 17.000 ευρώ. Όπως σημείωσε, η κίνηση αυτή θα έχει τεράστιο όφελος για τα ταμεία του ασφαλιστικού συστήματος. «Ταυτόχρονα, ένα πολύ σπουδαίο κτίριο που τόσο καιρό ήταν κενό, ανοίγει πλέον στον κόσμο μέσα από μία σημαντική πολιτιστική χρήση, ενώ, παράλληλα, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας» τόνισε η κ. Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι είναι μία ενέργεια μεγίστου κοινωνικού αντικτύπου με πολλαπλά κοινωνικά οφέλη.

Επίσης, η υπουργός Εργασίας σχολίασε ότι το συνολικό σχέδιο για την αξιοποίηση των ακινήτων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης εξελίσσεται καλά. «Ήδη, βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση όπου έχουμε απευθύνει πρόσκληση προς ιδιωτικούς φορείς για στρατηγικές επενδύσεις εμπορικής χρήσης και υπάρχουν πολύ σημαντικές προτάσεις» δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει η επέκταση του προγράμματος, πέραν από τα εμβληματικά κτίρια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στον Πειραιά και στο Βόλο. «Αρχίζει σιγά-σιγά το πρόγραμμα να δείχνει τη σημασία του για το κοινό της πόλης, αλλά και για τα έσοδα που θα αποφέρει στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης» συμπλήρωσε η ίδια.

Τέλος, είπε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες εμβληματικές ενέργειες, αναφέροντας ότι το κτίριο στην οδό Πινδάρου θα παραχωρηθεί στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), «του οποίου τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα».

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top