Είστε εδώ

Τελειώνουν οι … “Μητσοτακοφύλακες”! Βορίδης και Σκέρτσος διαμοιράζουν τα “ιμάτια” (αρμοδιότητες) Παπασταύρου – Κουτνατζής στα “παπούτσια” Μπρατάκου! Χαμηλώνει σαφώς ο “πήχυς”

Σε κινήσεις απελπισίας … προβαίνει το Μαξίμου μετά το “κάψιμο” και των Παπασταύρου – Μπρατάκου (είχαν διαδεχτεί τον Γρ Δημητριάδη που “κάηκε” στις υποκλοπές), μετά την αποκάλυψη της “μυστικής αποστολής” τους στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Μάκης Βορίδης αντικαθιστά τον «παραιτηθέντα» Σταύρο Παπασταύρου. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν επίσης γνωστά, ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον Πρωθυπουργό (πχ Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία) τους οποίους είχε μέχρι προχτές ο Στ Παπασταύρου, και ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού.

Επίσης, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών, η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού (μαζί με το αρχείο και το πρωτόκολλο του ΠΘ), ενώ ο Παύλος Μαρινάκης συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Ο Μάκης Βορίδης, που ενισχύει έτι περαιτέρω τη θέση του στο Μαξίμου, και ο σχετικά «άγνωστος» Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνουν να αντικαταστήσουν τον Σταύρο Παπασταύρου και τον Γιάννη Μπρατάκο, που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση μετά τις αποκαλύψεις για την παρουσία τους σε μυστική συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο Παύλος Μαρινάκης. «Με απόφαση του πρωθυπουργού ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων, και συμμετέχει στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου. Ο Στέλιος Κουτνατζής ορίζεται γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού με τις από το νόμο προβλεπόμενες αρμοδιότητες της ΓΓ, καθώς και την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης για λογαριασμό του πρωθυπουργού» είπε.

Ποιος είναι ο Στέλιος Κουτνατζής

Ο Στυλιανός-Ιωάννης Γ. Κουτνατζής είναι λέκτορας Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι, επίσης, δικηγόρος, συνιδρυτής των δικηγορικών γραφείων MK legal, καθώς και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και υπεύθυνος Επιστημονικής Γραμματείας του νομικού περιοδικού «Το Σύνταγμα». Από το 2012 έως το 2015 διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Υφυπουργού Οικονομικών. Οι δημοσιεύσεις του, σε ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα, αναφέρονται ιδίως σε θέματα συνταγματικού δικαίου και συνταγματικής θεωρίας.

Μετά το πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον τίτλο LL.M. από το Πανεπιστήμιο Harvard, εκπόνησε στο Τμήμα Νομικής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου τη διδακτορική του διατριβή, για την οποία του απονεμήθηκαν η διάκριση «summa cum laude» και το Βραβείο Ernst-Reuter.

Έχει διατελέσει υπότροφος της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών, του Ιδρύματος Ωνάση, του Προγράμματος Fulbright, καθώς και Landon Gammon Fellow της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, όπου και έχει εργασθεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *