Είστε εδώ
Home > FAQ media > Τα «ΝΕΑ» και ο όμιλος της Alter Ego ζητάνε συγνώμη από τους αναγνώστες για μια απαράδεκτη και λανθασμένη φράση

Τα «ΝΕΑ» και ο όμιλος της Alter Ego ζητάνε συγνώμη από τους αναγνώστες για μια απαράδεκτη και λανθασμένη φράση

Σάλο και κύμα σφοδρών αντιδράσεων και καταδίκης προκάλεσε από το πρωί ένα βαρύ λεκτικό ατόπημα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα». Σε ρεπορτάζ για την γυναικοκτονία στην Φολέγανδρο ο συντάκτης ή η συντάκτρια του κειμένου, σε μία προσπάθεια να… εξηγήσει τι συνέβη και ο 30χρονος δράστης σκότωσε την 26χρονη κοπέλα, έγραψε: “Ποια δεν έχει ακούσει πάνω στον τσακωμό φράσεις όπως «θα σε πετάξω από το παράθυρο» ή «αν σου χώσω καμία…»; Κάπως έτσι και η 26χρονη καυγάδιζε με τον φίλο της στο αυτοκίνητο επειδή χάθηκαν και πάνω στη ένταση της στιγμής, αυτός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο κατέληξε στα βράχια». Το άρθρο καταλήγει με μια διατύπωση που δε χωράει ο νους μας: «Προφανώς θυμωμένη, η κοπέλα βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και τότε ο 30χρονος έκανε αυτό που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών: την έσπρωξε από τα βράχια…»

Σε ανάρτησή της η διεύθυνση Ψηφιακών Μέσων του ομίλου της Alter Ego, ζητάει συγνώμη “για μια απαράδεκτη και λανθασμένη φράση” όπως επισημαίνει και σημειώνει χαρακτηριστικά: “Μια λανθασμένη φράση για τη δολοφονία στη Φολέγανδρο προκάλεσε αγανάκτηση αναγνωστών. Οφείλουμε μια συγγνώμη γι’ αυτό το λάθος”

Ακολουθεί αναλυτικά η τοποθέτηση του Ομίλου των Ψηφιακών Μέσων της Alter Ego (πηγή: in.gr) :

Μια εντελώς λανθασμένη φράση, ένα λεκτικό ατόπημα που δεν εκφράζει όχι μόνο τα «ΝΕΑ» αλλά και κανέναν δημοσιογράφο του ομίλου της Alter Ego, δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση σε κείμενο για την υπόθεση της δολοφονίας στην Φολέγανδρο.

Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς από τον σύντροφό της αναφέρονται τα εξής:

«Ποια δεν έχει ακούσει πάνω στον τσακωμό φράσεις όπως «θα σε πετάξω από το παράθυρο» ή «αν σου χώσω καμία…»; Κάπως έτσι και η 26χρονη καυγάδιζε με τον φίλο της στο αυτοκίνητο επειδή χάθηκαν και πάνω στη ένταση της στιγμής, αυτός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο κατέληξε στα βράχια»… «Προφανώς θυμωμένη, η κοπέλα βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και τότε ο 30χρονος έκανε αυτό που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών: την έσπρωξε από τα βράχια…»

Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας γι’ αυτό το εντελώς λανθασμένο και απαράδεκτο τμήμα ενός ευρύτερου κειμένου που αναφερόταν στη δολοφονία καθώς και στα αίτιά της.

Σε καμιά περίπτωση δεν ενστερνίζονται τα «ΝΕΑ» και ο όμιλος της Alter Ego τέτοιες απόψεις και αναφορές. Αλλωστε, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου, δημοσιεύεται αναλυτικό ρεπορτάζ και απόψεις ειδικών για την γυναικοκτονία, για τα αίτια που οδηγούν στη δολοφονία γυναικών με καθαρά έμφυλα χαρακτηριστικά.

Η φράση στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ήταν παντελώς λανθασμένη κι επαναλαμβάνουμε τη συγγνώμη μας σε όσους αναγνώστες, ορθώς, αγανάκτησαν διαβάζοντάς την.

Με εκτίμηση

Η διεύθυνση Ψηφιακών Μέσων του ομίλου της Alter Ego

Αφήστε μια απάντηση

Top