Είστε εδώ

Συγκλονιστική καταγγελία της εφημερίδας “Δημοκρατία”: Aδιαφόρησε το υπουργείο Πολιτισμού για τη δράση του παιδεραστή αρχαιοφύλακα της Νισύρου, παρά το γεγονός ότι είχε καταγγελθεί εγγράφως από το 2021! – Με αγωγές και μηνύσεις απάντα η Λ. Μενδώνη

Συγκλονιστική η αποκάλυψη – καταγγελία της εφημερίδας “Δημοκρατία” για το πως αδιαφόρησε το υπουργείο Πολιτισμού σε καταγγελίες κατά του αρχαιοφύλακα της Νισύρου, παρά το γεγονός ότι είχε καταγγελθεί εγγράφως από το 2021!

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» ενόχλησε την υπουργό Πολιτισμού

 

«Για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “δημοκρατία”, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προσφεύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια». Με αυτή τη λακωνική δήλωση, η Λίνα Μενδώνη εκφράζει την πρόθεσή της να σύρει στα δικαστήρια δημοσιογράφους αντί να απαντήσει στις αποκαλύψεις ότι ήδη από το καλοκαίρι του 2021, περίοδο που είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Λιγνάδη, είχε γίνει ανώνυμη καταγγελία στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για τη συμπεριφορά του αρχαιοφύλακα, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 10χρονου γιου μετανάστη.

Το θέμα είχε αναδείξει ήδη από την περασμένη Παρασκευή (19/4) η εφημερίδα «Αυγή» στην έντυπη έκδοσή της. «Είδα τώρα την ανώνυμη καταγγελία και τις φωτογραφίες που τη συνοδεύουν. Καταγγέλλονται τόσο σοβαρά πράγματα, που ακόμα και ανώνυμη αυτή η καταγγελία έπρεπε να έχει ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους» δήλωσε στην «Α» η Θεοδοσία Οικονομίδου, δικηγόρος του αλβανικής καταγωγής πατέρα του ανηλίκου, που κατήγγειλε την περασμένη Δευτέρα τον αρχαιοφύλακα στην Ασφάλεια της Κω για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και τώρα είναι ο ίδιος που κινδυνεύει  με απέλαση.

Το ρεπορτάζ της «Α» ανέφερε ότι το υπουργείο Πολιτισμού σιωπά για την καταγγελία του 2021, ενώ έθετε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα: Γνώριζε η υπουργός την καταγγελία; Αν τη γνώριζε, τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια; Αν δεν τη γνώριζε, γιατί η ΕΦΑ Δωδεκανήσου αποσιώπησε το γεγονός; Ο δήμαρχος Νισύρου, με την παράταξη (ΠΕΚΑΝ) του οποίου είχε κατέβει ο αρχαιοφύλακας ως υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, γνώριζε την καταγγελία που έκανε δημότης του το 2021;

Σήμερα Δευτέρα (22/4) η εφημερίδα «Δημοκρατία» έφερε στο φως τη συγκεκριμένη ανώνυμη καταγγελία, που υπεβλήθη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. Μεταξύ άλλων, κάτοικοι της Νισύρου ανέφεραν πως ο αρχαιοφύλακας έχει γίνει «τοξικός για την κοινωνία του νησιού». «Αμέσως φρόντισε να μπει στο διοικητικό συμβούλιο του αθλητικού συλλόγου ποδοσφαίρου Πολυβιώτης, που παίζουν νεαροί και παιδιά. Τους συνοδεύει σε όλα τα ταξίδια τους εκτός του νησιού στους αγώνες, ενίοτε και με διανυκτέρευση» έγραφαν, λέγοντας ότι τους συναναστρέφεται με μεγάλη οικειότητα.

«Για παράδειγμα, στα “διαμερίσματά” του, στο υπόγειο του μουσείου, οργανώνει και μπάρμπεκιου αποκλειστικά αυτός και τα αγόρια. Σε μία μόνο περίσταση, κάποιοι νεαροί ανέβασαν στο ίντερνετ φωτογραφίες… Τι δουλειά έχουν να ψήνουν μια τυχαία Παρασκευή του Οκτωβρίου 2019 μόνοι μαζί του; Πόση ζέστη κάνει πια, που είναι οι μικροί χωρίς μπλούζες όλοι; Και μάλιστα, ενώ έλειπαν οι γονείς τους και η γυναίκα του; Τι κοινό μπορεί να έχει με παιδιά της Α’ Λυκείου; Τα συγκεκριμένα ήταν τότε πολύ ευάλωτα ψυχικά» συνέχιζαν.

Στην ανώνυμη καταγγελία υπήρχαν ακόμη πολλές καταγγελίες, ενώ γινόταν λόγος για υποστήριξη του δημάρχου στον φύλακα, που ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μαζί του. 

«Σας παρακαλούμε, κάνετε κάτι να φύγει από αυτό το νησί! Είναι επικίνδυνος και ανίκανος! Σας γράφουμε ανώνυμα, γιατί, αν εσείς θέλετε, μπορείτε να ψάξετε την κατάσταση. Όποιον και να ρωτήσετε που δεν είναι εγκάθετος του δημάρχου θα σας πει τα ίδια. Φοβόμαστε να σας γράψουμε με τα ονόματά μας, γιατί υπάρχει κλίμα αλληλοϋποστήριξης και εκδίκησης. Αν δεν κάνετε κι εσείς κάτι, ποιος θα κάνει;» κατέληγαν.

Η «Δημοκρατία» επισημαίνει ότι παραμένει άγνωστο εάν για την συγκεκριμένη καταγγελία ενημερώθηκαν το υπουργείο Πολιτισμού και η Λίνα Μενδώνη. Η εφημερίδα πάντως σημειώνει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, η προϊσταμένη της Εφορείας που συνταξιοδοτήθηκε πριν από λίγους μήνες, είναι άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος της υπουργού. Έτσι, αναφέρει ότι είναι απίθανο να μην την ενημέρωσε για κάτι τόσο σοβαρό. Αν δε πάλι δεν ενημερώθηκε η Λίνα Μενδώνη, αυτό αποδεικνύει έλλειψη ελέγχου των υπηρεσιών του υπουργείου της και πρόδηλη ανεπάρκεια.

 

Πηγή: avgi.gr

Μια σκέψη στο “Συγκλονιστική καταγγελία της εφημερίδας “Δημοκρατία”: Aδιαφόρησε το υπουργείο Πολιτισμού για τη δράση του παιδεραστή αρχαιοφύλακα της Νισύρου, παρά το γεγονός ότι είχε καταγγελθεί εγγράφως από το 2021! – Με αγωγές και μηνύσεις απάντα η Λ. Μενδώνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *