Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σπίρτζης για Uber: Για να “φύγει” από την Ελλάδα θα έπρεπε να έχει έδρα στην Ελλάδα και να πληρώνει φόρους στην Ελλάδα….

Σπίρτζης για Uber: Για να “φύγει” από την Ελλάδα θα έπρεπε να έχει έδρα στην Ελλάδα και να πληρώνει φόρους στην Ελλάδα….

«Για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα θα πρέπει να έχει έδρα στην Ελλάδα, έστω ένα γραφείο. Να φορολογείται στην Ελλάδα, η Uber δεν έχει τίποτα. Από πού να φύγει;»

Αυτό ήταν το δηκτικό σχόλιο του Χρήστου Σπίρτζη για την ανακοίνωση της Uber ότι αποχωρεί από την Ελλάδα αναστέλλοντας μέρος των εργασιών της.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσθεσε ότι «όποιοι θέλουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα τηρώντας την κείμενη νομοθεσία και να πληρώνουν φόρους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», ενώ απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι έκανε τα πάντα για να διώξει την Uber είπε ότι «δεν ξέρουν τι τους γίνεται» και τους ευχήθηκε Καλό Πάσχα «και σε αυτούς και στην Uber».

Νωρίτερα η Uber είχε ανακοινώσει ότι αναστέλλει τη μία από τις δύο υπηρεσίες που παρέχει στην ελληνική αγορά, την UberX, από την Τρίτη του Πάσχα, 10 τρέχοντος. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον κλάδο των μεταφορών, παρέχοντας τις υπηρεσίες UberX στην οποία χρησιμοποιεί επαγγελματίες οδηγούς και UberTaxi.

Ως αιτία αναστολής της υπηρεσίας UberX η εταιρεία επικαλείται την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του κλάδου στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι θα επανεξετάσει τη θέση της υπό το φως των νέων δεδομένων (πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ).

Θ. Λυμπερόπουλος: Όποιος δεν τηρεί τους νόμους να αποχωρεί και να μας γράφει

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α, Θύμιος Λυμπερόπουλος προχώρησε σε δήλωση για την παραπάνω κίνηση της πολυεθνικής εταιρείας, όπου αναφέρει ότι:

Ας καταλάβουν όλοι, ότι στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θα την υπερασπίζονται και θα την τιμούν. Ο νόμος 4530/2018 είναι προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων της χώρας μας και των Ελλήνων πολιτών. Και πιστώνεται στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, τον κ. Σπίρτζη και τον κ. Μαυραγάνη.

Όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί ή δεν τον συμφέρει να τηρεί και να σέβεται τους νόμους της χώρας μας μπορεί να αποχωρεί και να μας γράφει…

Δικαιοσύνη στην οικονομία και δικαίωση της εργασίας επεδίωξε -και το πέτυχε- μόνο η κυβέρνηση. Ουδείς από τα υπόλοιπα κόμματα. Κι αυτό δεν το ξεχνάμε..

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top