Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Σφαλιάρα” στη Σπυράκη και από το ΠΑΣΟΚ! “Είναι ανενημέρωτη – Λογικό να μπερδεύτηκε τόσες φορές που άλλαξε γνώμη ο Μητσοτάκης”

“Σφαλιάρα” στη Σπυράκη και από το ΠΑΣΟΚ! “Είναι ανενημέρωτη – Λογικό να μπερδεύτηκε τόσες φορές που άλλαξε γνώμη ο Μητσοτάκης”

«Ανενημέρωτη» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, καθώς σε σημερινές δηλώσεις της σε ραδιοφωνική εκπομπή, «έδειξε να αγνοεί», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, ότι στις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά περιλαμβάνεται η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά, δήλωσε ότι «αν συμφωνήσουμε στη μικρή αναθεώρηση που προτείνει η κ. Γεννηματά, θα στείλουμε στις καλένδες το θέμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και αναθεώρηση Συντάγματος, όπως ξέρετε, δεν μπορεί να γίνεται κάθε τρεις και λίγο. Θέλουμε να αναθεωρηθεί το άρθρο 16, το οποίο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρούμε εγκληματικό».

Η δήλωση της Μαρίας Σπυράκη προκάλεσε μια αιχμηρή δήλωση του ΠΑΣΟΚ, όπου σημειώνεται ότι η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζεται «ανενημέρωτη» αφού στις δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό «Focus fm», «έδειξε να αγνοεί ότι στις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά περιλαμβάνεται η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

»Κατανοούμε βέβαια ότι οι συνεχείς περιστροφές και αλλαγές στη στάση του κ. Μητσοτάκη για το θέμα μπερδεύουν και τα στελέχη της Ν.Δ.

»Εκείνο όμως που έχει σημασία, είναι ότι έστω και με καθυστέρηση, αρχίζουν να κατανοούν ότι η ευκαιρία της αναθεώρησης δεν πρέπει να πάει χαμένη και να αναζητούν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση».

Υπενθυμίζεται ότι ενώ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά για συνταγματική αναθεώρηση, προσθέτοντας ότι είναι ευκαιρία να γίνει μία αναθεώρηση «με προοδευτικό πρόσημο» από την παρούσα Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντίθετα, της είχε διαμηνύσει ότι… «δεν είναι του παρόντος», χρησιμοποιώντας ακριβώς το ίδιο επιχείρημα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι εξαιτίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατον να υπάρξει ευρεία συναίνεση… Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του, τάχθηκε υπέρ μιας ευρείας συνταγματικής αναθεώρησης, μη αποκλείοντας την πιθανότητα αυτό να επιτευχθεί από την παρούσα Βουλή!

Πηγή: documentonews.gr, efsyn.gr 

Leave a Reply

Top