Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την τριμερή Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας: Αντί να μας πληροφορεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ, η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ενημερώσει την αντιπολίτευση

Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την τριμερή Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας: Αντί να μας πληροφορεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ, η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ενημερώσει την αντιπολίτευση

Άμεση ενημέρωση τητς αντιπολίτευσης για την μυστική τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά:

Δυο ημέρες μετά την προκλητική απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και ενώ βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ πλειοδοτούσαν σε εθνολαϊκισμό και ακροδεξιές κορώνες, η κυβέρνηση πραγματοποιούσε μυστική τριμερή συνάντηση με την Τουρκία και τη Γερμανία.

Το γεγονός ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επιτέλους, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, αντιλαμβάνονται τη σημασία της απειλής των κυρώσεων, της συμμετοχής στον ευρωτουρκικό διάλογο και των ανοιχτών διαύλων, σε αντίθεση με ό,τι έλεγε στο παρελθόν, είναι θετικό.

Ωστόσο σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία που η Τουρκία εντείνει την επιθετικότητα της, η Κυβέρνηση οφείλει τουλάχιστον να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση για το τι συζητήθηκε στην τριμερή αντί να μας πληροφορεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Δεν γνωρίζουμε αν κρύβεται επειδή φοβάται την ακραία πτέρυγά της. Πάντως να μην ανησυχεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδείξει τον λαϊκισμό της ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης.

Leave a Reply

10 + 18 =

Top