Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Καρφιά” Κάτση για την πρόταση Μητσοτάκη για καφέ-εστιατόρια μόνο για εμβολιασμένους: Πως θα το εξηγήσετε αυτό σε πολίτες και εστιάτορες όταν δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια ή ραντεβού; (vid)

“Καρφιά” Κάτση για την πρόταση Μητσοτάκη για καφέ-εστιατόρια μόνο για εμβολιασμένους: Πως θα το εξηγήσετε αυτό σε πολίτες και εστιάτορες όταν δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια ή ραντεβού; (vid)

Αιχμές για την καθυστέρηση του εμβολιαστικού προγράμματος αλλά και τις δηλώσεις Μητσοτάκη ότι “κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να δέχεται μόνο εμβολιασμένους”, που “κλείνουν το μάτι” για πολίτες δύο ταχυτήτων και για “covid free” μαγαζιά στην εστίαση, άφησε ο Μάριος Κάτσης κατά την παρέμβασή του στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή.

Παίρνοντας το λόγο μετά τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντά, ο Μάριος Κάτσης ασκώντας κριτική για τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμών είπε χαρακτηριστικά “ακούσατε μήπως ότι ο ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σήμερα σε κανάλι δήλωσε ότι ούτε αρκετά εμβόλια υπάρχουν, ούτε διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό;” ενώ στη συνέχεια αναρωτήθηκε “ο κ. Πέτσας δεν ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν έλεγε για 2εκ εμβολιασμούς το μήνα;”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην δήλωση του πρωθυπουργού K.Μητσοτάκη ότι «κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει στους επιχειρηματίες της εστίασης να δέχονται μόνο εμβολιασμένους» και απευθυνόμενος προς τον Γ. Γεωργαντά διερωτήθηκε “μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό στους πολίτες και στους εστιάτορες αν το συνδέσετε με την δήλωση του κ. Θεμιστοκλέους;” και τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει διάκριση στους πολίτες “σαν να είναι ατομική η ευθύνη η μη πρόσβαση στους εμβολιασμούς”.

Κριτική όμως άσκησε και για το γεγονός, όπως είπε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε στη Βουλή για να πει ότι όλα οδεύουν καλώς αλλά δεν βρήκε λέξη να πει για την 100% θνησιμότητα στις ΜΕΘ της Αιτωλοακαρνανίας και της Έδεσσας, ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση αμετανόητα νεοφιλελεύθερη όταν ανασύρει από το πρόγραμμά της την πρόταση για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και του κλεισίματος νοσοκομείων. “Η Ευρώπη και η Αμερική αλλάζει και εσείς δεν έχετε βγάλει κανένα συμπέρασμα από την πανδημία και την χρησιμότητα του δημόσιου συστήματος Υγείας” είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηλίτευσε το γεγονός ότι από τη συζήτηση στη Βουλή λείπουν οι Υπουργοί Υγείας και Τουρισμού και κατηγόρησε τα στελέχη της κυβέρνησης ότι “αντιμετωπίζετε το ζήτημα του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid ως ένα τεχνικό ζήτημα ψηφιακής διακυβέρνησης ενώ είναι πολιτικό και αφορά το συνολικότερο σχέδιο ανοίγματος του Τουρισμού με υγειονομική ασφάλεια”.

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

4 × 3 =

Top