Είστε εδώ

Σφίγγει ο κλοιός κάθε μέρα και περισσότερο! Οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου – Παρών ο Ανδρουλάκης

Σε συνεχώς και δυσχερέστερη θέση κάθε μέρα που περνά, περιέρχεται στην ΕΕ η ελληνική κυβέρνηση,αφού το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πολιτικών της αντιπάλων αλλά και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ, σε συνδυασμό με τις άθλιες επιδόσεις στην αξιολόγση της Ελευθερίας του Τύπου (108 στην παγκόσμια λίστα), σφίγγουν τον κλοιό των πιέσεων και της απειλής κυρώσεων!

Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίαση όπου οι ευρωβουλευτές όλης της ΕΕ θα ενημερωθούν αναλυτικά για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα και των παρακολουθήσεων μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, εις βάρος δημοσιογράφων και πολιτικών.

– Μπορείτε να δείτε ζωντανά και με μεταγλώττιση την διαδικασία εδώ.

Η συνεδρίαση ακολουθεί την αντίστοιχη της αρμόδιας επιτροπής PEGA, όπου την περασμένη εβδομάδα κατέθεσαν αναλυτικά τα όσα έζησαν οι ίδιοι, οι δημοσιογράφοι Θανάσης Κουκάκης και Σταύρος Μαλιχούδης.

Παρών στην συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου θα είναι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώτος πολιτικός που αποκαλύφθηκε ότι επιχειρήθηκε να παγιδευτεί με το Predator, ενώ έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι παρακολουθείτο από την ΕΥΠ για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Η παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ κάθε άλλο παρά βοήθησε να πέσουν οι τόνοι, καθώς περιορίστηκε σε λίγες γενικόλογες αναφορές, με μία μόνο αναφορά στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη και ούτε λέξη για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων.

Ακόμη περισσότερο, χωρίς καμία αναφορά για την αποκάλυψη νέας προσπάθειας παγίδευσης πολιτικού, του πρώην υπουργού και τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστου Σπίρτζη.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.