Είστε εδώ

“Ρουκέτες” Δούκα για Μπακογιάννη – κυβέρνηση: «Δεν υπάρχει διαφάνεια! Ξέρεις κανείς στην Πανεπιστημίου σε ποιες εργολαβίες είναι μέσα; Ξέρει πόσο έχει κοστίσει;»

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μέσα από το OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με αφορμή την τροπολογία που ψηφίστηκε στην οποία η εταιρεία «Ανάπλαση ΑΕ» που αφορά τα έργα στην Αθήνα περνά εξολοκλήρου στα χέρια της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «φίμωση των Αθηναίων». Παράλληλα, κάλεσε και τον Κώστα Μπακογιάννη να πάρει θέση για το ζήτημα.

Αρχικά, σε ερώτηση για το εάν πιστεύει πως κάποιοι δεν θέλουν να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στην εταιρεία «Ανάπλαση» αναφέρει: «Δεν θα γίνει έτσι και αλλιώς από εμένα με τη διαδικασία που έγινε. Ο κ. Μπακογιάννης είναι πρόεδρος και πρέπει να το διατάξει (να γίνει έλεγχος). Εγώ να έρθω; Είναι μια εταιρεία ΑΕ και θα έπρεπε πριν παραλάβεις οτιδήποτε να κάνεις έναν διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο για να δεις πού ακριβώς είσαι και τι μπορείς να κάνεις. Αυτονόητα πράγματα. Αυτό γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις που κανείς αναλαμβάνει μια ΑΕ που έχει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έργα σε εξέλιξη αναπλάσεων στο δήμο της Αθήνας. Τελικά αλλάζει η ιστορία και θα γίνει για όλη την Ελλάδα και θα υλοποιεί και έργα στο δήμο της Αθήνας».

Τελικά αλλάζει η ιστορία και θα γίνει για όλη την Ελλάδα και θα υλοποιεί και έργα στο δήμο της Αθήνας».

Για τα έργα στην Πανεπιστημίου σχολίασε: «Ξέρεις κανείς στην Πανεπιστημίου σε ποιες εργολαβίες είναι μέσα; Ξέρει πόσο έχει κοστίσει; Κάποιοι είπαν 7, κάποιοι 17 εκατομμύρια. Βεβαίως θα ψάξω, ότι μπορώ να ψάξω γιατί έχουμε χρέος. Διαχειριζόμαστε χρήματα και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Λογοδοσία και διαφάνεια για την Πανεπιστημίου ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει. Δεν είναι ακόμα σαφές πώς χρηματοδοτήθηκε, από ποιους και γιατί ακόμα συνεχίζεται. Έχει τελειώσει η δημοτική αρχή, αναλαμβάνω εγώ σε λίγες ημέρες και λίγο πριν την Ομόνοια φτιάχνουν ακόμη έργα, πεζοδρόμηση. Και αυτό προξενεί πολύ μεγάλη εντύπωση τι κάνουν 4 χρόνια τώρα. Η Βασιλίσσης Όλγας πάντως με τον ίδιο ακριβώς χαρακτηρισμό, είναι μέσα στην Ανάπλαση ΑΕ. Πρέπει να υπάρχει ταμπέλα στα έργα».

«Η ουσία είναι πως μιλάμε για αναπλάσεις. Η εταιρεία αυτή υλοποιούσε έργα που έχουν να κάνουν με παιδικές χαρές, με πλατείες, με σχολεία, με χώρους για τοξικοεξαρτημένους και αστέγους και αφορούσε τα έργα της Αθήνας. Στα έργα αυτά δεν θα συμμετέχει κανένας εκλεγμένος από τον δήμο της Αθήνας. Με αυτή την τροπολογία που ψηφίστηκε χτες φιμώνονται οι Αθηναίοι. Ανάπλαση της Αθήνας χωρίς τον δήμο της Αθήνας», επισήμανε.

Και συνέχισε: «Άκουσα και τον κ. Βορίδη και δεν μου άρεσε που φωνάζει ‘’ποιο είναι το πρόβλημα; Να μπει κάποιος από την ΚΕΔΕ; Εντάξει να το δούμε μήπως το βάλουμε’’. Και δεν μπήκε. Αυτή είναι προσέγγιση; Αποφασίζει η κυβέρνηση μια εταιρεία η οποία κάνει αναπλάσεις στην Αθήνα, να πετάξει την Αθήνα και να κάνει αναπλάσεις σε όλη τη χώρα με έδρα την Αθήνα; Real estate θα κάνουμε;».

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε τα πυρά του στον απερχόμενο δήμαρχο λέγοντας: «Μου προξενεί πολύ μεγάλη εντύπωση πως στην κυβέρνηση που νομοθέτησε για να είναι πρόεδρος ο κ. Μπακογιάννης όταν ανέλαβε την δημαρχία, είναι η ίδια που λίγο πριν αναλάβω εγώ δήμαρχος, νομοθετεί για να πετάξει και εμένα και όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους. Δεν θα μπορέσω να κάνω κανέναν έλεγχο σε αυτή την εταιρεία γιατί απλούστατα δεν θα συμμετέχω ούτε εγώ ούτε κανένας από την δημοτική αρχή.

Θα περίμενα από τον κ. Μπακογιάννη να βγει να πει μια λέξη ότι ‘’όντως εγώ συνεχίζω και είμαι πρόεδρος και είναι σημαντικά τα έργα που γίνονται και είναι διαφανή και θέλω να συνεχίσει αυτή η ιστορία να αφορά την Αθήνα, να είναι στον έλεγχο της Αθήνας και αν ο κ. Δούκας που είναι εκλεγμένος δήμαρχος, ο ίδιος πρόεδρος’’. Γιατί δεν βγήκε να πει μια λέξη;».

«Εκδικητική απόφαση για τους Αθηναίους που επέλεξαν εμένα και όχι τον αρεστό δήμαρχο»

Ο κ. Δούκας επισήμανε πως με αυτό που έγινε από την κυβέρνηση, ο ίδιος δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τα έργα που θέλει στην Αθήνα καθώς δεν έχει τον έλεγχο αυτών.

«Είχα πει πως ανοίξω την Όλγα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω την δικαιοδοσία να ελέγξω τι ακριβώς γίνεται με την εργολαβία και πότε θα παραδοθεί. Είχα πει πως θα βάλω πάρα πολλά δέντρα. Οι αναπλάσεις, και το μετρό, ήταν στην Ανάπλαση ΑΕ. Δεν θα μπορώ ούτε αυτό να κάνω. Είναι εκδικητική η απόφαση αυτή για την ψήφο των Αθηναίων που επέλεξαν εμένα και όχι τον αρεστό τους δήμαρχο».

Παράλληλα, ο δήμαρχος ανέφερε πως στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την εκλογή του, δεν του είχε πει τίποτα για το ζήτημα της Ανάπλασης.

Τέλος, ο κ. Δούκας άφησε να εννοηθεί πως θα είναι υποψήφιος πρόεδρος ΚΕΔΕ, με τις ανακοινώσεις να γίνονται επίσημα σε λίγες ώρες.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *