Είστε εδώ
Home > FAQ news > Reuters: “Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011 η ανεργία στην Ελλάδα”, αλλά για τον Μητσοτάκη …”«Η κρίση τελείωνε το 2014» και μετά ήρθε ο Τσίπρας”

Reuters: “Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011 η ανεργία στην Ελλάδα”, αλλά για τον Μητσοτάκη …”«Η κρίση τελείωνε το 2014» και μετά ήρθε ο Τσίπρας”

Η ανεργία τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα υποχώρησε στο 18,6%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Επισημαίνει μαλιστα μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση αναμένει μείωση της ανεργίας στο 18,4% φέτος και περαιτέρω πτώση στο 18,2% το 2019, καθώς η οικονομία ανακάμπτει, με βάση τις προβλέψεις για το προϋπολογισμό του 2019. Το πρακτορείο υπενθυμίζει ότι η ελληνική οικονομία μεγεθύνθηκε την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου για ένατο συνεχές τρίμηνο, με μικρότερο ρυθμό έναντι του προηγούμενου τριμήνου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το (μη φιλικό προς την κυβέρνηση…) Bloomberg τονίζει την υποχώρηση της ανεργίας στο 18,6%. Η ανεργία μειώθηκε τον Σεπτέμβριο στο 18,6% έναντι 18,9% τον προηγούμενο μήνα…

Εν τούτοις ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει ότι … “«Η κρίση τελείωνε το 2014» και μετά ήρθε ο Τσίπρας” , όπως ήταν ο τίτλος της συνέντευξής του στην ιταλική RAI πριν από 5 ημέρες! .. Τι κι αν τον Ιανουάριο του 2015 που η κυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζέλου στην οποία ήταν κορυφαίος υπουργός ο ίδιος, παρέδιδε μια ωρολογιακή βόμβα στην ελληνική οικονομία με την ανεργία επισημα στο 27,4%, ανεπίσημα πάνω από 30,1%, με την χρηματοδότηση από το ΔΝΤ να έχει σταματήσει από τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους γιατί το πρόγραμμα ( 2ο Μνημόνιο ) δεν έβγαινε, με την οικονομία σε ύφεση επίσημα και οχι σε ανάπτυξη, με την πρόβλεψη για ύφεση και το 2015, με τους ευρωπαίους να ζητάνε και νεα μετρα μη κλείνοντας την β αξιολόγηση ώστε να εκταμιευτούν οι δοσεις, με τις τράπεζες να χρειάζονται την 4η κατα σειρά ανακεφαλαιοποιηση, με τις συνταξεις να εχουν [περικοπεί ήδη 13 φορες τον 2014, με τον mail Χαρδουβελη να τα δίνει όλα και τα πλεονάσματα 4,5% – 5,5% και 5,5% για τα τρία επόμενα χρόνια, προκειμένου να πάει ολιγόμηνη αναστολή λήψης νέων μετρων όπως ζητούσαν οι δανειστές, για να εκλεγει ΠτΔ και να μην πέσει η κυβέρνηση Σαμαρα-Μητσοτάκη και τελικά με το να εκλιπαρουν – αφου απετυχαν όλες οι ικεσίες – Σαμαρας και Βενιζέλος για την έσχατη λύσητης πιστοληπτικής γραμμής στήριξης προκειμένου να υπάρξει η λεγόμενη “αριστερη παρενθεση” 6 μηνών και μετά να επιστρέψουν … ο πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει στην “δική του αλήθεια” και τη λέει! Κι αν οι αριθμοί, οι θεσμοί και η πραγματικότητα τον διαψεύδουν … τόσο το χειρότερο για αυτούς! ….

Leave a Reply

Top