Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ρένα Δούρου: Η κλιματική αλλαγή είναι το νέο κίνημα των νέων – Υποκριτική η αντιμετώπιση ΝΔ και Μητσοτάκη (ηχητικό)

Ρένα Δούρου: Η κλιματική αλλαγή είναι το νέο κίνημα των νέων – Υποκριτική η αντιμετώπιση ΝΔ και Μητσοτάκη (ηχητικό)

«Κάποτε έφταιγε η Δούρου για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τώρα αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να μπει στην ατζέντα τους η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Στο εξωτερικό… γιατί στο εσωτερικό η στάση είναι τουλάχιστον υποκριτική».

Η Ρένα Δούρου σχολίασε τις τελευταίες τοποθετήσεις του Κ. Μητσοτάκη για την κλιματική αλλαγή και το τι μπορεί να κάνει η Ελλάδας, σημειώνοντας ότι «κρύβεται πίσω από ωραία λόγια και φωτογραφίες … και σε αυτό το σημείο λειτουργεί υποκριτικά.

Ο Κ. Μητσοτάκης λέει ωραία λόγια για την κλιματική κρίση την ώρα που κυβέρνησή και ΝΔ σιωπούν για τους «γαλάζιους» ευρωβουλευτές που δεν στήριξαν το ιστορικό ψήφισμα για την κλιματική και περιβαλλοντική κατάσταση, αλλά ιδίως οι νέοι έχουν άλλα αντανακλαστικά, γι’ αυτό κάθε Παρασκευή συναντιούνται στο Σύνταγμα, από αυτούς θα έρθουν οι απαντήσεις, η αλλαγή νοοτροπίας, η ριζική αλλαγή πολιτικών, είπε η τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος & Eνέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Η κ. Δούρου σχολίασε τις τελευταίες τοποθετήσεις του Κ. Μητσοτάκη για την κλιματική αλλαγή και το τι μπορεί να κάνει η Ελλάδας, σημειώνοντας ότι «κρύβεται πίσω από ωραία λόγια και φωτογραφίες … και σε αυτό το σημείο λειτουργεί υποκριτικά, δεν λέει κουβέντα για την στάση των τεσσάρων ευρωβουλευτών της ΝΔ στο ιστορικό ψήφισμα για την κλιματική και περιβαλλοντική κατάσταση … μάλλον δεν έχει πείσει ούτε το κόμμα του, δεν εξηγείται ότι δεν ψήφισαν αυτό το ιστορικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου … και ουδείς από κυβέρνηση και ΝΔ τους αποδοκίμασε … προφανώς, ήταν ήσσονος σημασίας ότι δεν ψήφισαν…».

Στα συστημικά ΜΜΕ δεν ανοίγει κουβέντα για την κλιματική κρίση, αλλά ο κόσμος, κυρίως οι νέοι, έχουν άλλα αντανακλαστικά. «Γι’ αυτό κάθε Παρασκευή συναντιούνται στο Σύνταγμα … από αυτούς θα έρθουν οι απαντήσεις, η αλλαγή νοοτροπίας, η ριζική αλλαγή πολιτικών … χρειαζόμαστε συστράτευση όλων των δυνάμεων που συνειδητοποιούν την ανάγκη ριζικής αντιμετώπισης των αιτιών που οδηγούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος, του πλανήτη, στην αύξηση της θερμοκρασίας», όπως τόνισε η κ. Δούρου.

«Κάποτε έφταιγε η Δούρου για τα ακραια καιρικά φαινόμενα», σημείωσε, «τώρα αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να μπει στην ατζέντα τους η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Στο εξωτερικό… γιατί στο εσωτερικό η στάση είναι τουλάχιστον υποκριτική», όπως είπε.

Η κ. Δούρου αναφέρθηκε στο πρώτο μέρος της συνέντευξής της στην κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι ουσιαστικά είναι τα social media που «μας επιτρέπουν να βγάλουμε την μύτη και να αναπνέουμε, πάνω από τη χειραγώγηση», με αφορμή και το πρόσφατο παράδειγμα της αποκάλυψης από τους χρήστες τους του αλαλούμ με τα τηλεγραφήματα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για το πάγωμα ή μη των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει την τακτική της ΝΔ ως αντιπολίτευση, να κατακεραυνώνει και να σπέρνει μίσος και διχασμό, όπως με την Συμφωνία των Πρεσπών, παρότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν φαίνεται να συνεχίζει στις ράγες της πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής» του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν, «μία αξιοσημείωτη πολιτική προσωπικότητα … που πριν έναν χρόνο ήταν εξαιρετικά στριμωγμένος -και στην παγκόσμια σκακιέρα και λόγω της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε … τώρα, έχει κατορθώσει να έχει κυρίαρχο λόγο στην περιοχή», συνέχισε η ίδια. Απέναντι σε αυτό, «ο απολογισμός της πολιτικής κατευνασμού του Κ. Μητσοτάκη μέχρι σήμερα … είναι τουλάχιστον ανεπαρκής … Και σήμερα η Τουρκία αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο», ενώ η «συμφωνία» με τη Λιβύη μαρτυρά πόσο έχουν επιδεινωθεί τα πράγματα, «αν και τα αντανακλαστικά του κ. Δένδια διαφοροποιήθηκαν».

Υπάρχουν τρία ερωτήματα για την σημερινή συνάντηση με τον Ερντογάν, υπογράμμισε η κ. Δούρου, «το αν θα ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης άμεσο τερματισμό της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, την άμεση ανάκληση της ανυπόστατης συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης … και την πιστή τήρηση της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για άμεση μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών».

Πηγή: stokokkino.gr

One thought on “Ρένα Δούρου: Η κλιματική αλλαγή είναι το νέο κίνημα των νέων – Υποκριτική η αντιμετώπιση ΝΔ και Μητσοτάκη (ηχητικό)

  1. Με ολο το συμπαθειο . Τεθηκε θεμα προσελευσης νεων στις οργανωσεις του κοματος. Γιατι δεν ξεκινα το ΣΥΡΙΖΑ ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ? γιατι δεν αφουγκραζεται τις ανυσηχιες τους . Ψηφοφοροι μεν σε μεγαλο ποσοστο οι νεοι .Αλλα συμετοχη 0 . Πουν να συμετεχουν τα παιδια ?? Στις γεροντοπαππουδιστικες μας ? Οπου δεν γινεται ΤΙΠΟΤΑ ΜΙΛΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ. ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ .

Leave a Reply

three × four =

Top