Είστε εδώ
Home > FAQ news > Δεν “ίδρωσε” το αυτί του Ερντογάν από τον Κυριάκο! Τουρκία: Προχωράει κανονικά η Συμφωνία με τη Λιβύη…

Δεν “ίδρωσε” το αυτί του Ερντογάν από τον Κυριάκο! Τουρκία: Προχωράει κανονικά η Συμφωνία με τη Λιβύη…

«Πολύ σύντομα» θα κατατεθεί στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης το «μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος υφυπουργός ανέφερε πως «είναι ύψιστης σημασίας το να στείλουμε το μνημόνιο στο κοινοβούλιο».

Όπως είπε «η έγκρισή του από το κοινοβούλιο είναι κρίσιμη», προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό όλα τα κόμματα (που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο) να στηρίξουν το μνημόνιο».

Ανέφερε ότι με το μνημόνιο η Τουρκία άσκησε τα δικαιώματά της που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, όπως ισχυρίστηκε, και πως το «μνημόνιο σίγουρα δεν αντίκειται στο διεθνές δίκαιο».

Το θέμα τέθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν:

Σημειώνεται πως το θέμα έθεσε σήμερα – σύμφωνα μ πληροφορίες – κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης είναι μια συμφωνία νομικά άκυρη που προσθέτει βαθμούς περιπλοκότητας σε μια ταραγμένη γειτονιά.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σημειώνεται πως όπως δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή τους, έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το ανώτατο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής για να ενημερωθούν όλα τα κόμματα.

Σχετικό αίτημα είχε κάνει νωρίτερα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

one × 5 =

Top