Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Ρένα Δούρου: «Η υπόθεση των ΜΕΘ για λίγους είναι πολιτική της ΝΔ» (ηχητ.)

Ρένα Δούρου: «Η υπόθεση των ΜΕΘ για λίγους είναι πολιτική της ΝΔ» (ηχητ.)

Με σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Ρένα Δούρου, σχολίασε όλα τα τελευταία γεγονότα που επιβεβαιώνουν πως μιλάμε για «μια κυβέρνηση για λίγους», με σκοπό να εξυπηρετηθούν συμφέροντα των… φίλων του συστήματος.

Η Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας «Στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη, με «πυρά» κατά του «καθεστώτος» Μητσοτάκη, επεσήμανε πως «Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν θα δώσουμε επί ίσοις όροις αυτή τη μάχη», προσθέτοντας ότι πρόκειται για «κυβέρνηση των ντιλ, όπως ορθά τη χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας».

«Η υπόθεση των ΜΕΘ για λίγους δεν είναι αποκομμένη από τις γενικότερες πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, που είναι ακριβώς μια κυβέρνηση για τους λίγους, για την εξυπηρέτηση συμφερόντων ημετέρων, από την υγεία ως την παιδεία και την ενέργεια», παρατήρησε η Ρένα Δούρου.

Αναφερόμενη στην γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούποληη 16η μέσα σε ένα χρόνο στη χώρα μας – και τη συνεχιζόμενη άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη θεσμική αναγνώριση της γυναικοκτονίας, όπως έχει απαιτήσει επανειλημμένα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ρένα Δούρου, παραπέμποντας στην τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόμου ότι «δολοφονίες γυναικών είχαμε και στο παρελθόν και δυστυχώς έχουμε και σήμερα», εξήγησε ότι «αυτή δεν είναι απλά μια κυβέρνηση ανίκανων ή ανέμελων αλλά μια κυβέρνηση που ήλθε για να μας γυρίσει στο παρελθόν».

Η μεγάλη πράσινη εξαπάτηση του κ. Μητσοτάκη

Επικρίνοντας το κυβερνητικό νομοσχέδιο για «δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση και ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης», η Ρ. Δούρου χαρακτήρισε την απολιγνιτοποίηση του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλη εξαπάτηση». «Δεν πρόκειται για δίκαιη μετάβαση. Δεν πρόκειται καν για την απαραίτητη απανθρακοποίηση, την αντικατάσταση δηλαδή των λιγνιτικών μονάδων με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Πρόκειται για «κυβέρνηση Ιανό, πράσινη στο εξωτερικό, στα διεθνή φόρα, όπου ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον ευαίσθητο οικολόγο, ανακαλύπτει την κλιματική κρίση, γιατί στο Μάτι και τη Μάνδρα έφταιγαν ο Τσίπρας και η Δούρου ενώ στο εσωτερικό η πολιτική του μόνον πράσινη δεν είναι», εξήγησε η ίδια. Προσθέτοντας ότι «στον αντίποδα της πρόχειρης, αποσπασματικής, συγκεντρωτικής και επικίνδυνης απολιγνιτοποίησης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει συγκεκριμένα καταθέσει 7 άξονες για πραγματικά δίκαιη μετάβαση των λιγντιτικών περιοχών».

Οι αμφιλεγόμενες δαπάνες της Διοίκησης Πατούλη για την πανδημία

Σχολιάζοντας την άτακτη υποχώρηση της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για την προμήθεια των αμφιλεγόμενων ράβδων υπεριώδους ακτινοβολίας κατά του κορωνοϊού, η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι «όπως φάνηκε στην αναλυτική συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη, η χρήση αυτών των προϊόντων υπεριώδους ακτινοβολίας ενάντια στον κορωνοϊό και δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά και ενέχει κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων αν δε χρησιμοποιηθούν σωστά. Και αυτό δεν το είπαμε εμείς, η αντιπολίτευση αλλά και ο σημερινός πρόεδρος του ΕΟΔΥ».

Το έργο της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια για στήριξη του ΕΣΥ

Η ίδια θύμισε συνοπτικά το έργο της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής, επισημαίνοντας ότι αυτό σήμερα, περίοδο πανδημίας, βαλτώνει εξαιτίας της σημερινής Διοίκησης. Πρόκειται για το πρόγραμμα για την αγορά σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
ύψους 112 εκατομμυρίων ευρώ, τα 22 εκ. για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και προσλήψεις στις ΤΟΜΥ, τα 3.5 εκ. για την προμήθεια μονάδων παραγωγής οξυγόνου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, στο Θριάσιο, και το ΠΓΝ Αττικό, που, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αντιμετώπιζαν προβλήματα στην παραγωγή οξυγόνου. Και τέλος τη στήριξη
του ΕΚΑΒ με την αγορά 60 νέων ασθενοφόρων.

Βασικά σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου στον Γ. Τραπεζιώτη

  •  Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να ενδυθεί τον μανδύα του εντατικολόγου από το βήμα της Βουλής, παραδεχόμενος μεν ότι υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, αποφαινόμενος ωστόσο με το γνωστό εριστικό του ύφος ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι αυτοί εμφανίζουν μεγαλύτερη θνησιμότητα από αυτούς εντός ΜΕΘ. Δεν επανήλθε ποτέ με στοιχεία και δεν ζήτησε καν συγγνώμη όχι από τον κ. Τσίπρα αλλά από τους πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά.
  • Κάθε μέρα που περνάει, οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση αυτή είναι απέναντί τους και όχι μαζί τους.
  • Η απολιγνιτοποίηση της κυβέρνησης είναι πρόχειρη και άκρως επικίνδυνη γιατί δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, όπου η ανεργία έχει εκτοξευθεί, μαζί με την ενεργειακή φτώχεια.
  • Για ΕΡΤ:  “Εγώ δεν θυμάμαι προηγούμενο, κόμμα εκεί γύρω στο 8%, της ήσσονος αντιπολίτευσης, να είχε debate στο Δημόσιο Κανάλι. Και ο νοών νοείτω…”
  • Η κυβέρνηση με τις ενεργειακές επιλογές της καθιστά τη χώρα εξαρτημένη, στο έλεος των διεθνών αγορών.
  • Δεν είναι η πρώτη φορά που η Διοίκηση της Περιφέρειας επιχειρεί με προχειρότητα, να περάσει αμφιλεγόμενες δαπάνες με αφορμή την πανδημία. Από τα smartwatch, που ήταν ένα πιλοτικό πρόγραμμα ενός εκατομμυρίου ευρώ, τις σκούπες απολύμανσης, μια προμήθεια 500 σετ μηχανημάτων απολύμανσης προϋπολογισμού 930.000 ευρώ, που πάλι πήρε πίσω η Διοίκηση υπό τη σαρωτική πίεση της Αντιπολίτευσης. Ή εκείνο το μηχάνημα απολύμανσης που τοποθετήθηκε στην είσοδο της Περιφέρειας και αποσύρθηκε λίγους μήνες μετά χωρίς να μας δοθεί ποτέ καμιά εξήγηση για το πως τοποθετήθηκε, γιατί δεν λειτούργησε και γιατί αποσύρθηκε!

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top