Είστε εδώ

(vid) Ρένα Δούρου στον Ant1: Να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα, να πάρει επιτέλους κάποιος το πολιτικό κόστος

“Να υπάρξουν άνθρωποι που θα πάρουν το πολιτικό κόστος και θα πουν ότι εκτός από τη διάνοιξη των ρεμάτων θα πρέπει να κατεδαφιστούν και όχι εκ νέου να νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα” είπε η Ρένα Δούρου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 και το Νίκο Χατζηνικολάου, αναφερόμενη στη χρόνια ανοχή στην αυθαιρεσία για ψηφοθηρικούς λόγους και πρόσθεσε ότι αυτός ήταν και ο λόγος που οδηγήθηκε χθες στον Άρειο Πάγο, “για να σπάσει το γαϊτανάκι του ότι επειδή είμαστε πολλοί υπεύθυνοι στο τέλος δεν είναι κανένας”.
“Εύκολη η κριτική την ώρα της καταστροφής” σχολίασε για τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες, ενώ επεσήμανε ότι “είχαμε μία οδυνηρή εμπειρία με το που αναλάβαμε, είχαμε πλημμύρες τον Οκτώβριο του 2014 και έτσι όχι επειδή είμαστε καλύτεροι απλά από τους άλλους αλλά ήρθε η ζωή και μας έβαλε προτεραιότητες και ήδη από τον Οκτώβριο του 2014 έχουν ενταχθεί 36 αντιπλημμυρικά έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που ανέρχονται σε 47 εκ. ευρώ και 16 έργα που αναγκαστήκαμε να τα πάμε στο ΠΕΠ Αττικής, δηλαδή στα ευρωπαϊκά κονδύλια όταν είδαμε ότι η αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, η γραφειοκρατία, τα δασαρχεία και η Αποκεντρωμένη αυτά τα έργα θα τα οδηγούσαν όχι στην επόμενη θητεία αλλά στην μεθεπόμενη“.
Τόνισε ακόμα ότι η Περιφέρεια Αττικής για πρώτη φορά έχει βάλει ως προτεραιότητα όχι αναπλάσεις και πάρκα αλλά αντιπλημμυρικά έργα, κάτι όμως, όπως είπε, που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση “να μαλακώσει τον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τους ανθρώπους τους ή τους επιχειρηματίες που έχασαν τις περιουσίες τους”.

Σε ερώτηση του Ν.Χατζηνικολάου για τις δηλώσεις της Δημάρχου της Μάνδρας που είπε ότι καθυστερεί το αντιπλημμυρικό έργο της περιοχής της που έχει κόστος 11 εκ., η Ρένα Δούρου είπε ότι είναι χαρακτηριστικό δείγμα του τι συμβαίνει , το συγκεκριμένο έργο αφορά τη διευθέτηση της εκτροπής χειμάρρου της Αγίας Αικατερίνης, ενώ το συγκεκριμένο ρέμα έχει δώσει και το όνομά του σε έναν οικισμό, πάνω δηλαδή στο ρέμα, όπως είπε, υπάρχει πλέον ένας οικισμός.
Πήγαμε το έργο στο ΕΣΠΑ για να μην μου φταίει ο Σπίρτζης, η Αποκεντρωμένη, ο Δασάρχης και ο κακός μου ο καιρός και αν αυτή τη στιγμή εγώ ή ο εργολάβος επιχειρήσει να ξεκινήσει εργασίες θα έχω αυτόφωρο γιατί 11.000 τ.μ. είναι ιδιωτικές εκτάσεις και κτηματολογικοί πίνακες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Κάποια στιγμή που η Κομισιόν μας χρηματοδότησε για να κάνουμε Κτηματολόγιο κάτι άλλο τα κάναμε τα λεφτά και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κτηματολογικοί πίνακες για να ολοκληρωθεί μετά η απαλλοτρίωση”.
“Να θάψουμε τους νεκρούς μας, να είμαστε επιχειρησιακοί για το επόμενο διάστημα και από εκεί και πέρα θα πρέπει να προχωρήσουμε σε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος ώστε να μην κάνουμε νομοτέλεια το “καίγομαι το καλοκαίρι, πλημμυρίζω το χειμώνα” τόνισε η Περιφερειάρχης.
Ευχαρίστησε τέλος, τους ανθρώπους της Περιφέρειας, τους Πυροσβέστες και όσους επιχειρούν για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών και την ανακούφιση των πληγέντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *