Είστε εδώ

Ρένα Δούρου στο Συνέδριο: “Απέναντι στο ζόφο της ακροδεξιάς, να υπερβούμε εσωστρέφεια και παθογένειες και να χτίσουμε κοινό μέτωπο επί τη βάσει ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου

Συνέδριο καμπής αλλά και αντεπίθεσης χαρακτήρισε το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Ρένα Δούρου και πρόσθεσε ότι «οι θέσεις μας είναι αιτιολογημένες και κοστολογημένες».

Η Ρένα Δούρου παρουσίασε τις θέσεις για την Εξωτερική Πολιτική. Έκανε εκτεταμένη μνεία στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να σημειώσει ότι το νήμα της εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ το έκοψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη που μετέτρεψε την Ελλάδα σε «πρόθυμο εταίρο» και την κατηγόρησε για έλλειψη εθνικής συνεκτικής στρατηγικής είτε πρόκειται για την Τουρκία ή για τα Βαλκάνια.

«Διατρανώνουμε ότι η πολιτική Μητσοτάκη είναι μία άκρως επικίνδυνη πολιτική. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας ενώ θα επιδιώκουμε την επίλυση των διαφορών με την Τουρκία επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου. Λειτουργούμε σαν χώρα ήπιας ισχύος. Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία με σαφείς κόκκινες γραμμές, δίχως συζήτηση για αποστρατικοποίηση των νησιών και αποκλείοντας οποιαδήποτε συζήτηση για συνεκμετάλλευση εντός των 12 μιλίων» τόνισε. Επίσης σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνά το Κυπριακό και υποστηρίζει την επανάληψη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που το άφησε στο Κραν Μοντανά.

Για τα εξοπλιστικά ανέφερε ότι στο πρόγραμμα 15 δισ. ευρώ της κυβέρνησης δεν υπάρχει συμμετοχή της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας. Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται καθαρά υπέρ της ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας και δίνει προτεραιότητα στη στήριξη της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας και στο ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κλείνοντας ανέφερε ότι «απέναντι στον ζόφο του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής και στα τείχη ξενοφοβίας της άκρας δεξιάς, απέναντι στην επιστροφή του πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, οι δυνάμεις της αριστεράς έχουμε ισχυρό και ιστορικό καθήκον: να υπερβούμε εσωστρέφεια και παθογένειες και να χτίσουμε κοινό μέτωπο επί τη βάσει ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *