Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ραγδαίες εξελίξεις: Η Φώφη Γεννηματά κατήγγειλε Παπανδρέου – Καστανίδη ότι εξυπηρέτησαν τους πολιτικούς αντιπάλους του ΚΙΝΑΛ

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Φώφη Γεννηματά κατήγγειλε Παπανδρέου – Καστανίδη ότι εξυπηρέτησαν τους πολιτικούς αντιπάλους του ΚΙΝΑΛ

Τραβάει το “σκοινί” η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά καθώς, με δήλωσή της, ουσιαστικά στοχοποιεί τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ και συνεργαζόμενο με το ΚΙΝΑΛ Γιώργο Παπανδρέου αλλά και το Χάρη Καστανίδη, κατηγορώντας τους ότι εξυπηρέτησαν τους αντιπάλους του ΚΙΝΑΛ με την άρνησή τους, χθες, να συνυπογράψουν το αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό νομοσχεδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη με το οποίο μπαίνουν στο γύψο οι διαδηλώσεις.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μπορεί να απέφυγε να πάρει πάνω της την ευθύνη και να κάνει αποδεκτές τις εισηγήσεις κάποιων για άμεσο “αποκεφαλισμό” του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Χ.Καστανίδη, αλλά φαίνεται ότι προτιμά να πετάξει το “μπαλάκι” της ευθύνης στους ίδιους αφού οι κατηγορίες τις οποίες εξαπέλυσε εναντίον τους είναι βαρύτατες και κάνουν πλέον όχι απλώς βαρύ το κλίμα για την παραμονή των δύο στο ΚΙΝΑΛ αλλά ουσιαστικά την καθιστούν αδύνατη.

Απορίας άξιον πάντως είναι τι εννοεί η κ.Γεννηματά όταν λέει ότι τα δύο μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας με την άρνησή τους να συνυπογράψουν το χουντικής κοπής νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις “θόλωσαν το στίγμα του ΚΙΝΑΛ” και αν η ίδια θεωρεί ότι το στίγμα του χώρου που διαδέχτηκε το ΠΑΣΟΚ είναι να συμπλέει με τη Νέα Δημοκρατία σε αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά νομοσχέδια που καμία σχέση δεν έχουν ούτε με εθνικά ζητήματα ούτε με κάποιο θέμα κρίσης.

Επίσης, πως είναι δυνατόν η κ.Γεννημάτα να συνεχίσει να ισχυρίζεται ότι “το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά κυβέρνηση” όταν στηρίζει την κυβέρνηση αυτή μέσα στη Βουλή σε ένα νομοσχέδιο που την εφαρμογή του την βίωσαν την ίδια ώρα έξω από τη Βουλή οι χιλιάδες πολίτες της πόλης που αντιτίθενται στο χουντικής κοπής νομοσχέδιο και οι οποίοι δέχτηκαν την απρόκλητη βίαιη επίθεση τόσο των ένστολων όσο και άλλων προσώπων που σύμφωνα με καταγγελίες είχαν παρεισφρήσει ανάμεσά τους παρά το ειρηνικό προφίλ της διαδήλωσης.

Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

Η συγκυρία είναι κρίσιμη για τη χώρα και την παράταξη. Οι πολίτες ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και τον φόβο. Για τη ζωή, για την υγεία, για τη δουλειά τους, για το μέλλον τους.

Τα λάθη, οι παραλείψεις και οι συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ επιτείνουν την ανασφάλεια. Η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά το θεσμικό της ρόλο. Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση.

Μια όαση πολιτική. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο. Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική. Με την αυτόνομη πορεία που είναι απόφαση Συνεδρίου μας.

Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί.

Τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο. Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον.

Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους.

Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις.

Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας.

Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας.

One thought on “Ραγδαίες εξελίξεις: Η Φώφη Γεννηματά κατήγγειλε Παπανδρέου – Καστανίδη ότι εξυπηρέτησαν τους πολιτικούς αντιπάλους του ΚΙΝΑΛ

  1. Φωφωκα μας τα εκανες τσουρεκια . Αντε κοριτσι μου σπιτι πανε διακοπες παρατα την πολιτικη . Δεν σι θελ μαναρι μ . Δεν το καταλαβαινεις ? Φυγε οσο ειναι καιρος . Λιγο μυαλο αν εχεις θα επρεπε να καταλαβεις πως η συνεργασια σου με τη ΝΔ ειναι το πολιτικο σου τελος . Θα παρει τα ψηφαλακια σου και μετα θα σε πεταξει σαν την τριχα απ το ζυμαρι .

Leave a Reply

14 + sixteen =

Top