Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Τυπολογίες”: Επανέρχεται το έργο του ’16 “χτυπάμε τον Παππά για να πέσει ο Τσίπρας”

“Τυπολογίες”: Επανέρχεται το έργο του ’16 “χτυπάμε τον Παππά για να πέσει ο Τσίπρας”

Βαριές αιχμές αφήνει η ομώνυμη στήλη “Αιχμές” στις Τυπολογίες, καθώς υπονοεί ότι επανέρχεται εκ νέου στην επικαιρότητα το σχέδιο που είχαμε δει να εκτυλίσσεται από μερίδα των ΜΜΕ το 2016 την περίοδο λίγο πριν και αμέσως μετά την πρώτη διαδικασία αδειοδότησης κατά του Νίκου Παππά με σκοπό και τώρα, όπως και τότε, να βγει από το προσκήνιο ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα κι έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο ευάλωτος και να οδηγηθεί σε ήττα στις εκλογές.

Με τη διαφορά ότι το επικαιροποιημένο σενάριο, στη θέση του Αρτεμίου τότε και των ταξιδιών στη Βενεζουέλα περιλαμβάνει τον Πετσίτη τώρα και την εταιρεία ELFE συμφερόντων Λαυρεντιάδη, ενώ – όπως καταγγέλουν οι “Τυπολογίες” – αυτή τη φορά στο μέτωπο κατά του Νίκου Παππά συμμετέχουν εκτός από τα γνωστά κέντρα της διαπλοκής και τα συγκεκριμένα ΜΜΕ και κάποια μερίδα μικρόνοων στελεχών της Αριστεράς που προέρχονται από ένα τμήμα της πρώην ΕΑΡ και οι οποίοι ευελπιστούν ότι με το “φάγωμα” του Παππά θα είναι πιο εύκολη η πτώση του Τσίπρα και η αντικατάστασή του μετά τις εκλογές από κάποιον εκλεκτό τους στην ηγεσία ενός συρρικνωμένου ΣΥΡΙΖΑ στο μοντέλο του παλιού Συνασπισμού.

Συγκεκριμένα, γράφουν οι Αιχμές:

***Το παλαιό σύστημα παίζει τα ρέστα του στα media και το νέο, υπό διαμόρφωση, δεν καίγεται για να στηρίξει και πολύ τον Αλέξη Τσίπρα, παρά τις διαπραγματεύσεις και τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν το τελευταίο διάστημα.

**Το έργο “Βενεζουέλα” ανεβαίνει εκ νέου, στον πολιτικό προσκήνιο, με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της παρωδίας.

@@@Η σκέψη είναι απλοϊκή. Χτυπάμε τον Ν. Παππά και αποδυναμώνεται ο Αλ. Τσίπρας.

%%%Χάνει στις εκλογές και οι μεν επιστρέφουν σε αυτά που ήξεραν και οι δε, ευχαριστούν  τον πρώην πρωθυπουργό, για την προσφορά του και του ζητούν να αποχωρήσει από το κόμμα και να δοθεί η ευκαιρία σε κάποιον νέο.

***Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τον Ανδρέα Παπανδρέου να καταγγέλει τα “κεντροδεξιά σενάρια”, υπονοώντας τις δυνάμεις εκείνες  που στήριξαν την άνοδο του Κ. Σημίτη στην εξουσία, με την σύμπραξη και της αριστεράς.

%%%Και ειδικότερα ενός τμήματος της ΕΑΡ.

***Τον τελευταιό καιρό μόνο αγκαζέ δεν κυκλοφορούν οι σύντροφοι με τους εκπροσώπους που έστειλαν την Ελλάδα στα Μνημόνια.

Leave a Reply

Top