Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Τσουχτερή” απάντηση της Μαριλίζας στον Γ. Οικονόμου: Οι δηλώσεις του αποκαλύπτουν τον πανικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην αυξανόμενη κοινωνική κατακραυγή και προσβάλλουν τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες

“Τσουχτερή” απάντηση της Μαριλίζας στον Γ. Οικονόμου: Οι δηλώσεις του αποκαλύπτουν τον πανικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην αυξανόμενη κοινωνική κατακραυγή και προσβάλλουν τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες

Για πανικό μπροστά στην “πλημμύρα αξιοπρέπειας” – όπως χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την εντυπωσιακή διαμαρτυρία χιλιάδων διανομλεων σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας – αλλά και υπεκφυγές μπροστά στη νομοθετική πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που διασφαλίζει τη σχέση εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων, κατηγορεί η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία την κυβέρνηση.

Σημειώνει η κ Ξενογιαννακοπούλου απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

“Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκαλύπτουν τον πανικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην αυξανόμενη κοινωνική κατακραυγή και προσβάλλουν τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες, που βιώνουν καθημερινά τις δραματικές συνέπειες του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη. Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος Χατζηδάκη και η κυβερνητική πολιτική έδωσαν τη δυνατότητα στις πλατφόρμες να λειτουργούν εκβιαστικά προς τους εργαζόμενους και να επιδιώκουν την δυσμενή μετατροπή των συμβάσεων τους με την απειλή της ανεργίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε σήμερα την κατάθεση στη Βουλή νομοθετικής διάταξης που θα διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες θα έχουν μισθωτή σχέση εργασίας και το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτή. Ο κ.Οικονόμου, αντί να καταβάλλει εναγώνιες προσπάθειες για να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες και τις συνέπειες του νόμου Χατζηδάκη, ας απαντήσει ευθέως εάν η κυβέρνηση θα υπερψηφίσει τη διάταξη αυτή. Οι υπεκφυγές είναι απλώς προφάσεις εν αμαρτίαις μιας κυβέρνησης που νομοθετεί υπέρ των λίγων και εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας.”

Leave a Reply

3 + four =

Top