Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Πόντιος Πιλάτος” η Προεδρία για το πρωτοφανές ατόπημα με Αποστολόπουλο: Το ΥΠΕΞ επιλέγει – Ηλιόπουλος: ΠτΔ και κυβέρνηση οφείλουν μία καθαρή απάντηση

“Πόντιος Πιλάτος” η Προεδρία για το πρωτοφανές ατόπημα με Αποστολόπουλο: Το ΥΠΕΞ επιλέγει – Ηλιόπουλος: ΠτΔ και κυβέρνηση οφείλουν μία καθαρή απάντηση

Το Υπουργείο Εξωτερικών “καρφώνουν” πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας για το πρωτοφανές ατόπημα που έγινε με την αναβολή της βράβευσης του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου, για την οποία ενημέρωσε περιχαρής τα μεσάνυχτα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Συγκεκριμένα, “διαρροές” από την Προεδρία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νίκου Γιαννόπουλου στο news247.gr, ανέφεραν ότι η ΠτΔ δεν έκανε τίποτα άλλο από το να εφαρμόσει το νόμο σχετικά με τις παρασημοφορήσεις και συγκεκριμένα τον 106/1975 (το άρθρο 1 ιδιαίτερα) όπως γίνεται κάθε χρόνο στη μεταπολιτευτική περίοδο.

Τα άτομα προς παρασημοφόρηση ορίζονται από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εξωτερικών και στην αρχική λίστα βρισκόταν και το όνομα του Ιάσονα Αποστολόπουλου.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν, το βράδυ της Παρασκευής το Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε την Προεδρία ότι το όνομά του έχει αφαιρεθεί πλέον από τη λίστα, (ενώ του είχε ήδη σταλεί πρόσκληση να δώσει το παρών στη σημερινή γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας).

Σύμφωνα με τις “διαρροές” η Προεδρία απέστειλε, ως όφειλε, με ορθή επανάληψη τη νέα λίστα χωρίς το όνομα του Ιάσονα Αποστολόπουλου και έκανε τη σχετική διόρθωση στην ιστοσελίδα της και εκεί φαίνεται ότι τελείωσε η εμπλοκή της Κατερίνας Σακελλαρόπουλου….

“ΠτΔ και κυβέρνηση οφείλουν μία καθαρή απάντηση”
“Αλγεινή εντύπωση προκαλούν δημοσιεύματα ότι η ΠτΔ ανακάλεσε την τιμητική διάκριση στον Ιάσονα Αποστολόπουλο διότι σε κάποιους δεν αρέσουν οι απόψεις του για τη στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό”, ανέφερε σε ανάρτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος προσθέτοντας ότι “τόσο η ΠτΔ όσο και η κυβέρνηση οφείλουν μια καθαρή απάντηση”.

Leave a Reply

11 − one =

Top