Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > “Νιώθω πως έχω υποχρέωση σε αυτόν τον τόπο”: Τον λένε Άστρι και όχι Αποστόλη, είναι από την Αλβανία, ζει εδώ 29 χρόνια και δίδαξε ήθος πολεμώντας τις φλόγες στο Πευκί με ένα κλαδί (vid)

“Νιώθω πως έχω υποχρέωση σε αυτόν τον τόπο”: Τον λένε Άστρι και όχι Αποστόλη, είναι από την Αλβανία, ζει εδώ 29 χρόνια και δίδαξε ήθος πολεμώντας τις φλόγες στο Πευκί με ένα κλαδί (vid)

Τον άνθρωπο που είχε καταγράψει 2 μέρες πριν, την Κυριακή, να πολεμάει τις φλόγες στο Πευκί για να μην φτάσουν στα σπίτια με μόνο όπλο ένα κλαρί συνάντησε ο ρεπόρτερ του ΟΡΕΝ Χρήστος Νικολαΐδης.

Η ιστορία του δίνει ένα ηχηρό χαστούκι σε ρατσιστές, ξενοφοβικούς και μισαλλόδοξους καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο που ζει 29 χρόνια στην Ελλάδα, με καταγωγή από την Αλβανία, που το πραγματικό του όνομα δεν είναι Αποστόλης αλλά Άστρι Τόσκα.

“Όταν ήρθα το 1991 που άνοιξαν τα σύνορα στα Γρεβενά σε ένα χωριό εκεί απάνω βρήκα ένα μπάρμπα. Λέει πώς σε λένε εσένα, λέω Άστρι, αστέρι. Όχι μ’αρέσει Αποστόλη, κι έμεινε το Αποστόλης”.

Ένιωθα πως καιγότανε το σπίτι μας, η περιουσία του καθενός και μπήκα μέσα. Ένιωθα σαν την πατρίδα μου, που έχω 29 χρόνια εδώ πέρα κι έκανα τα δυνατά μου, να σβήσω τη φωτιά” είπε για τις δραματικές ώρες της Κυριακής που η φωτιά απειλούσε να μπει μέσα στο κέντρο στο Πευκί.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί πήρε ένα κλαρί κι έτρεξε να σώσει τα σπίτια του χωριού από τη φωτιά, κερδίζοντας χρόνο ώσπου να έρθει η Πυροσβεστική, η απάντησή του είναι αποστομωτική “νιώθω πως έχω υποχρεώση σε αυτόν τον τόπο, αυτό τίποτα άλλο“.

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

5 − three =

Top