Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Μυρίζει” … εκλογικός αιφνιδιασμός ! Αναβολή του Συνεδρίου της ΝΔ λόγω της … “Όμικρον” αποφάσισε ο Μητσοτάκης – Οι αιχμές Αντώναρου

“Μυρίζει” … εκλογικός αιφνιδιασμός ! Αναβολή του Συνεδρίου της ΝΔ λόγω της … “Όμικρον” αποφάσισε ο Μητσοτάκης – Οι αιχμές Αντώναρου

Σε μια κίνηση στρατηγικής επάνω στην πολιτική σκακιέρα προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έσπευσε … να αναγγείλει την αναβολή του προγραμματισμένου Συνεδρίου της ΝΔ λόγω … της Αφρικανικής μετάλλαξης “Όμικρον”, που ακόμα δεν έχει έρθει καν στην Ευρώπη! Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Γιάννενα ότι το 14ο τακτικό συνέδριο του κόμματος που θα διεξαγόταν την επόμενη εβδομάδα μετατίθεται για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας και της εμφάνισης της μετάλλαξης Όμικρον.

Την είδηση έσπευσε αμέσως να σχολιάσει ο πρώην Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, με δηκτικό τρόπο εκτιμώντας ότι είναι προσχηματική αφού όλα τα ευρωπαικά κόμματα κάνουν τα συνέδριά τους διαδικτυακά: “@kmitsotakis …αποφάσισε αναβολή συνεδρίοιυ της ΝΔ λόγω…μετάλλαξης Ομικρον. Πολύ πριν εμφανιστεί μόλις προχτές η Ομικρον τα ευρωπ.κόμματα είχαν αποφασίσει να πραγματοποιούν τα συνεδρια τους διαδικτυακά.
ΥΓ.Στα κόμματα δεν αποφασίζει μονοπροσωπα ο πρόεδρος αλλά τα όργανα.”

Πολλοί εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός βλέπει στην μετάλλαξη “Όμικρον” μια ανέλπιστη διέξοδο από την πολιτική πίεση που δέχεται λόγω της τραγικής πορείας της πανδημίας όλο αυτό το διάστημα στην χώρα μας, καθώς εκτιμά ότι η “νέα πανδημία” θα μπορέσει να κρύψει την τραγική αποτυχία της κυβέρνησης και να δημιουργήσει νέους όρους τρόμου και συσπείρωσης του γενικού πληθυσμού. Παράλληλα θα “αφοπλίσει” την κριτική της αντιπολίτευσης και θα μεταβάλλει τις ισορροπίες εκ νέου προς την πλευρά της κυβέρνησης όπως στο πρώτο λοκντάουν. Τέλος πετάει το μπαλάκι κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχει ορίσει το δικό του Συνέδριο για τις 22-24 Φεβρουαρίου!

Φωτό: EUROKNISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Top