Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Καρφώνει” την κυβέρνηση για την καταστολή στους εκπαιδευτικούς ο ΣΥΡΙΖΑ: Τρομοκρατημένη από την μαζική αντίσταση στην πολιτική της επιλέγει τον αυταρχισμό

“Καρφώνει” την κυβέρνηση για την καταστολή στους εκπαιδευτικούς ο ΣΥΡΙΖΑ: Τρομοκρατημένη από την μαζική αντίσταση στην πολιτική της επιλέγει τον αυταρχισμό

“Καρφιά” εναντίον της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την αστυνομική καταστολή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για το οποίο απηύθυναν κάλεσμα  ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ την Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι “ο αυταρχισμός δεν θα περάσει” και κάνοντας λόγο για πολιτική που “οξύνει τις ανισότητες και αδυνατεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια”.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «βίαιη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση» και κατηγορεί την κυβερνητική πολιτκή ότι «οξύνει τις ανισότητες και αδυνατεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση από την μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών στην πολιτική της επιλέγει τον αυταρχισμό.

Τελευταία κίνηση η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση.

Η κυβερνητική πολιτική οξύνει τις ανισότητες και αδυνατεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών.

Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει».

ΚΚΕ: Ίσες αποστάσεις του υπουργείου ανάμεσα σε φασιστικές ομάδες και όσους αγωνίζονται
Ανακοίνωση για τα επεισόδια εξέδωσε και το ΚΚΕ το οποίο κατηγορεί το υπουργείο για τήρηση ίσως αποστάσεων απέναντι σε «φασιστικές εγκληματικές ομάδες και σε όσους αγωνίζονται» ενώ προειδοποίησε ότι «κόσμος της εκπαίδευσης δεν θα “κάτσει στ’ αυγά του”». Αναλυτικά η ανακοίνωση του Kομμουνιστικού Kόμματος:

«Το χτύπημα της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών δείχνει πώς εννοεί η κυβέρνηση και το υπουργείο “Παιδείας” τη στήριξη, όσων διδάσκουν τα παιδιά του λαού.

Είναι το ίδιο υπουργείο που κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε φασιστικές εγκληματικές ομάδες και σε όσους αγωνίζονται, επιβεβαιώνοντας ότι οι θεωρίες περί άκρων έχουν στο στόχαστρο τους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Ο κόσμος της εκπαίδευσης δεν θα “κάτσει στ’ αυγά του”. Θα αντιπαλέψει τη μετατροπή της μόρφωσης σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και θα διδάξει την αλήθεια και την αγωνιστική στάση ζωής στους μαθητές».

με πληροφορίες από ethnos.gr
*φωτογραφία screenshot από το βίντεο της Άντυς Κουκλάδα για την “Αυγή”

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

seventeen − five =

Top