Είστε εδώ

“Καμπανάκι” ! Έπεσε το σύστημα του ΥΠΕΣ με τα τάμπλετ … Τι απαντά το υπουργείο για το επιτελικό φιάσκο

Σε επιτελικό φιάσκο – ή τίποτ’ άλλο …- εξελίσσεται το σύστημα του ΥΠΕΣ καθώς, μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει δοθεί καμιά πληροφορία για το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σύστημα με τα τάμπλετ έχει σοβαρά προβλήματα και γι΄αυτό δεν υπάρχει καμιά πληροφορία εδώ και 2,5 ώρες αν και το ΥΠΕΣ είχε ανακοινώσει ότι η πρώτη ενημέρωση για τη συμμετοχή των πολιτών θα δινόταν στις 10:30 το πρωί.

Μάλιστα, πανηγύριζαν προκαταβολικά υποστηρίζοντας ότι για πρώτη φορά θα γνωρίζουμε πριν κλείσουν οι κάλπες το ποσοστό συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία σε τρεις διαφορετικές ώρες, 10.30 π.μ., 13.30 μ.μ. και 16.30 μ.μ.

Όπως υποστήριζαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα στείλουν στο υπουργείο Εσωτερικών στοιχεία συμμετοχής στην ψηφοφορία, τα οποία θα ανακοινώνονται ομαδοποιημένα, ανά Περιφέρεια ή συνολικά για την επικράτεια, σύμφωνα με τη Singular Logic.

Επίσημα στις 2 το μεσημέρι το υπουργείο Εσωτερικών διά στόματος Σταυριανουδάκη επικαλέστηκε αστείες δικαιολογίες, ενώ πέταξε το «μπαλάκι» των ευθυνών στους δικαστικούς αντιπροσώπους για τα τάμπλετ.

Σε ενημέρωση που έκανε, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης τα «μάσησε» στην προσπάθειά του να απαντήσει γιατί τελικά δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τη συμμετοχή στις 10.30, όπως είχε ανακοινωθεί. «Επιχειρήσαμε να δώσουμε αποτέλεσμα κοντά στις 11, αλλά το δείγμα ήταν πολύ μικρό» ψέλλισε, δείχνοντας ως υπεύθυνους τους δικαστικούς αντιπροσώπους ότι δεν έστειλαν τα σχετικά στοιχεία στο στενό «παράθυρο» 10-10.30 που τους είχε δοθεί.

«Έφταιγε ο συντονισμός του ανθρώπινου παράγοντα» επανέλαβε λίγο αργότερα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, μεταθέτοντας για την επόμενη ενημέρωση στις 17.00 για αξιόπιστα στοιχεία.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *