Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Ι_do” – Η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αγ.Βαρβάρας και 2 ακόμα Περιφέρειες ενώνουν δυνάμεις για τους νέους Ρομά

“Ι_do” – Η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αγ.Βαρβάρας και 2 ακόμα Περιφέρειες ενώνουν δυνάμεις για τους νέους Ρομά

Στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής για να σταματήσει ο αποκλεισμός και η γκετοποίηση των Ρομά και να κατοχυρωθούν τα κοινωνικά και πολιτικά τους δικαιώματα αναφέρεται μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου σε άρθρο της στη “Νέα Σελίδα”.

Μάλιστα αποκαλύπτει ότι η Περιφέρεια, στο πλαίσιο των ενεργειών και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει τα τελευταία χρόνια για την ένταξη τσιγγανόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία και την κοινωνία, δίνει το παρών και σε μία πρωτοποριακή, ευρωπαϊκή πρωτοβουλία σε στενή συνεργασία με το Δήμο της Αγίας Βαρβάρας και τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας για τη δημιουργία ενεργών Ρομά πολιτών. 

Όπως λέει η Ρένα Δούρου “μετέχουμε, συγκεκριμένα, σε μία νέα, διαπεριφερειακή συνεργασία υπό τον συντονισμό του ΚΕΜΕΑ, σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ, τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας και τις Περιφέρειες Θεσδσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, υπό τη χαρακτηριστική ονομασία “I_do”, μία “συμμαχία νέων για τη δημιουργία ενεργών Ρομά πολιτών”. Μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία με στόχο τη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων για την πολιτική δραστηριοποίηση και τη συμμετοχή στα δημόσια πράγματα των νέων Ρομά. Μία πρωτοβουλία που εκφράζει ακριβώς την πολιτική μας βούληση να βάλουμε τέλος στον κοινωνικό αποκλεισμό ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως οι Ρομά, με όρους κοινωνικής συνοχης, σεβασμιού των ανθρωπίνων δικαιώματων και κράτους δικαίου. Τέτοιου είδους παρεμβάσεις και πολιτικές όμως δεν αποτελούν υπόθεση μιας περιφέρειας ή μίας κυβέρνησης. Είναι κοινή μας υπόθεση, που αφορά όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, απαιτεί οριζόντιες και κάθετες συνεργασίες, σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, επιβάλλοντας εγρήγορση και κινητοποίηση διαρκείας των τοπικών κοινωνιών“.

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top