Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Φωτιές” άναψαν σε ΝΔ-ΚΙΝΑΛ τα τρία άκυρα ψηφοδέλτια – Ψάχνουν τις διαρροές…

“Φωτιές” άναψαν σε ΝΔ-ΚΙΝΑΛ τα τρία άκυρα ψηφοδέλτια – Ψάχνουν τις διαρροές…

Διαφοροποίηση με τρία άκυρα ψηφοδέλτια από τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ έβγαλε η μυστική ψηφοφορία αργά το βράδυ της Τετάρτης (22.07.2020) στην Ολομέλεια, για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη.

Από τους 180 βουλευτές, τρεις φέρονται να επέλεξαν να ψηφίσουν άκυρο και όχι υπέρ της παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο για να ελέγξει την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο και για τα οκτώ αδίκηματα, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι κακουργήματα και τα άλλα τέσσερα πλημμελήματα. Η παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου γίνεται με 177 θετικές ψήφους για όλα τα αδικήματα.

Το ερώτημα, πάντως, που απασχολεί τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ είναι ποιοι μπορεί να είναι οι τρεις που διαχώρισαν τη θέση τους και δεν θέλησαν την παραπομπή Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη.

Διαρροές είχαν σημειωθεί και στη συγκρότηση της Προανακριτικής επιτροπής και στην ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με τις κακές γλώσσες να λένε ότι από πίσω κρύβεται η καραμανλική πτέρυγα που δεν συμφωνεί με την παραπομπή του πρώην υπουργού.

πηγή: newsit.gr, documentonews.gr

Leave a Reply

one + nine =

Top