Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Φαρμακερή” απάντηση Τσακαλώτου σε Σταϊκούρα: Sad, δεν θέλω να τον πληγώσω αλλά…

“Φαρμακερή” απάντηση Τσακαλώτου σε Σταϊκούρα: Sad, δεν θέλω να τον πληγώσω αλλά…

Με μία λακωνική ανάρτηση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε στα όσα ειρωνικά δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών νωρίτερα, σχολιάζοντας προηγούμενη δήλωση του Τομεάρχη ΟΙκονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θελω να πληγώσω τον κυριο Σταϊκούρα, αλλά το να του ασκώ έλεγχο είναι υποχρέωση μου. Το ότι δεν απαντάει στην ουσία το εκλαμβάνω ως σιωπηρή αποδοχή του λάθους του. Επί του ύφους της απάντησης, όπως λέγαμε και στην Οξφόρδη και χρησιμοποιεί τελευταία η νεολαία, sad…

Νωρίτερα, ο Χρ.Σταϊκούρας απαντώντας στην ανάλυση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΝΔ είπε:

«Ο κ. Τσακαλώτος, από όσα κατακλυσμιαία γίνονται στην παγκόσμια οικονομία, επιλέγει να αναλώνεται καθημερινά, αυτόκλητα, στη μεγάλης επιστημονικής σημασίας εξήγηση ταυτολογιών και πινάκων, όπως ο ίδιος γράφει.

Μόλις κατανοήσει και είναι διαθέσιμος να μας εξηγήσει τα περί εξίσωσης πρώτου βαθμού, ίσως προσυπογράψουμε πρόταση υποψηφιότητας για το Nobel Οικονομικών.

Προς το παρόν, δεν θα τον συγχαρώ για τις προτεραιότητες, ούτε θα τον ευχαριστήσω για τις προθέσεις του, αν και κατανοώ τη μόνιμη ανάγκη του για επιστημονική και πολιτική επιβεβαίωση.

Γεγονός, που τον ωθεί να επιδεικνύει αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά οξφορδιανής κοπής.

Αλήθεια, αφού τα είχε όλα, όπως μας έλεγε, αντιληφθεί και προβλέψει με το ξέσπασμα της πανδημίας, μήπως θα έπρεπε να συμβουλεύσει και όλους τους Υπουργούς Οικονομικών παγκοσμίως, τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους χρηματοπιστωτικούς οίκους και οργανισμούς, για να μην βρίσκονται στην ανάγκη να αναθεωρούν συνεχώς τις εκτιμήσεις τους;

Και αφού επαίρεται για τις προβλεπτικές του ικανότητες, μήπως μπορεί να μας πει και εάν θα επανέλθει η πανδημία;

Ή μήπως προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και κατανόησε ότι η αβεβαιότητα του εξελισσόμενου περιβάλλοντος είναι μεγάλη; Αν το κατανόησε, έστω και τώρα, είναι θετικό για την οικονομία και τη χώρα».

One thought on ““Φαρμακερή” απάντηση Τσακαλώτου σε Σταϊκούρα: Sad, δεν θέλω να τον πληγώσω αλλά…

Leave a Reply

15 + nine =

Top