Είστε εδώ

“Διαμάντια” αποκαλύπτει ο Λοβέρδος: Για ποιους πολιτικούς και δημοσιογράφους μιλάει στο βιβλίο του

Σε κορυφαία πολιτικά πρόσωπα αλλά και γνωστούς δημοσιογράφους αναφέρεται στο νέο του βιβλίο ο Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας». Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, εκτός από την “εξομολόγηση” ότι σχεδίαζε να δείρει τον Τσίπρα μέσα στη Βουλή γιατί τον “έπνιγε το δίκιο” για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis, μιλάει για τις σχέσεις που είχε με επιφανείς δημοσιογράφους που συνεχίζουν να κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενημέρωση του κοινού, όπως τον Γιάννη Πρετεντέρη, για τον οποίο ο Ανδρέας Λοβέρδος λέει ότι τον παρακάλεσε να του κλείσει ραντεβού με τον Σάμπυ Μιωνή και τον Σταύρο Παπασταύρου κι εκείνος “ανταποκρίθηκε χωρίς καθυστέρηση” ή τον Τάσο Καραμήτσο του “Πρώτου Θέματος” που τον ενημέρωνε, όπως λέει για τη θεματολογία της εφημερίδας που θα μπορούσε να του φανεί χρήσιμη.

Μιλάει ωστόσο και για τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα, που μεταξύ άλλων του εξέφραζαν την συμπαράστασή τους για την υπόθεση Novartis, όπως ο Κώστας Σημίτης. Αναφέρει ακόμα ότι με τον Θάνο Πλεύρη έγραφαν μαζί τροπολογίες που κατέθετε μετά το ΚΙΝΑΛ (!), ενώ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο αποκαλύπτει ότι πολλές φορές έγραφε με ψευδώνυμο στον Τύπο για υποθέσεις που συζητούσαν οι δύο πολιτικοί, όπως η Novartis.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας», γράφει μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος στο βιβλίο του “Απόπειρα δολοφονίας”:

«Τη Novartis, λοιπόν, δεν την είχα ακουστά. Τηλεφώνησα από περιέργεια στον εκδότη του iefimerida, προσωπικό μου φίλο, Χρήστο Ράπτη, και τον ρώτησα φιλοπερίεργα αν η υπόθεση αφορούσε κάποιον πολιτικό εναντίον του οποίου διεξαγόταν έρευνα στις ΗΠΑ. Όπως συνήθως συνέβαινε, το τηλέφωνο με τον Χρήστο Ράπτη κατέληξε σε τρανταχτά γέλια, που ενόχλησαν τα παιδιά μου». Ο Χρήστος Ράπτης δεν ήταν ο μόνος προσωπικός φίλος του Λοβέρδου, ούτε ο μόνος που έσπευσε να τον βοηθήσει όταν οι διωκτικές Αρχές δημοσιοποίησαν το ενδεχόμενο εμπλοκής του στο σκάνδαλο Novartis. Απλά καθένας είχε αναλάβει ένα διαφορετικό πόστο σε αυτό το έργο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Για παράδειγμα:

  • Στη δημοσιογράφο του δικαστικού ρεπορτάζ Ιωάννα Μάνδρου αποδίδει τον ρόλο της κλήσης…. έγκαιρης προειδοποίησης: «Η Ιωάννα Μάνδρου “ήταν ο άνθρωπος που με ενημέρωσε για την κλήση μου, το όργανο του κράτους ήλθε ώρες μετά”».
  • Στην Κάτια Μακρή αποδίδει επίσης τον ίδιο ρόλο: «Πηγαίνοντας οδικώς στη Νιγρίτα, περνώντας από ένα χωριό, μου τηλεφώνησε η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή και μου ανακοίνωσε την κλήση μου ως υπόπτου».
  • Στον Γιάννη Πρετεντέρη αποδίδει τον ρόλο του ανθρώπου που του έκλεινε ραντεβού: «Παρακάλεσα τον Γ. Πρετεντέρη να με φέρει σε επαφή και με τους δύο (σ.σ.: Παπασταύρου – Μιωνή) και εκείνος ανταποκρίθηκε χωρίς καθυστέρηση». Στα δημοσιεύματα του Γιάννη Πρετεντέρη, εξάλλου, αποδίδει και το… εύρημα του διδύμου Σάμπυ Μιωνή – Σταύρου Παπασταύρου (της «λίστας Λαγκάρντ»), ώστε το κατηγορητήριο να διευρυνθεί στην Προανακριτική. Φυσικά, το εγχείρημα είχε τη σύμφωνη γνώμη τόσο του Τάσου Καραμήτσου, ιδιοκτήτη του «Πρώτου Θέματος», όσο και του Ράπτη ξανά.
  • Στον Γιάννη Κουρτάκη αποδίδει τον ρόλο του ανθρώπου ο οποίος μοιραζόταν μαζί του τους στοχασμούς του: σε συζητήσεις που είχα με τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη μού έλεγε φοβερά πράγματα για τον Παπαγγελόπουλο.
  • Στον Τάσο Τέλλογλου αποδίδει τον τεχνικό ρόλο κωδικοποίησης των πληροφοριών: «Εντύπωση, όμως, μου έκαναν οι πληροφορίες που είχε συστηματοποιήσει ο Τάσος Τέλλογλου. Δεν είχε μάθει μόνο ποιος έλεγε τι, αλλά ήξερε και τεχνικές λεπτομέρειες για τα φάρμακα».
  • Στον Τάσο Καραμήτσο αποδίδει τον ρόλο του ανθρώπου που φρόντιζε να τον ενημερώνει για τη θεματολογία της εφημερίδας του, από την οποία θα μπορούσε να βοηθηθεί: «Σήμερα έχουμε πρωτοσέλιδο αναφορές-καταπέλτη του Αγγελή για τις παρανομίες “Ρασπούτιν”-Τουλουπάκη».
  • Στον διευθυντή της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Παναγιώτη Λάμψια αποδίδει τον ρόλο του ανθρώπου που φρόντιζε για τη δημόσια εικόνα του: «Μας υποστήριζε με όλες τους τις δυνάμεις από την πρώτη στιγμή. Παραχώρησα μια συνέντευξη που έγινε το κυρίως θέμα της εφημερίδας».

Τα πολιτικά πρόσωπα
Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Ανδρέας Λοβέρδος, με βάση το δημοσίευμα της “δημοκρατίας”, δεν ήταν λίγοι οι πολιτικοί που έσπευσαν να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους με αφορμή την δίωξή του για την υπόθεση Novartis, εκφράζοντας στην πλειονότητά τους την βεβαιότητα ότι είναι αθώος. Υπήρξε ωστόσο και περίπτωση πολιτικού που χρειάστηκε να τον εγκαλέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος για τις “χλιαρές” του δηλώσεις στήριξης. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρεται στην περίπτωση του Σταύρου Θεοδωράκη: «Για τη σκευωρία αυτή ο Σταύρος είχε χρησιμοποιήσει κάτι μπερδεμένα λόγια, με διπλές αναγνώσεις. Περίπου δηλαδή είχε ισχυριστεί πως πρέπει να συνεχίσει η έρευνα κ.λπ. Του είπα, λοιπόν, στο τηλέφωνο πως όταν για τον ίδιο υποστήριζε ο Καμμένος πως χρηματοδοτείται από εργολάβους, έπρεπε κι εγώ να δηλώσω πως είναι σκόπιμο να γίνει μια έρευνα, για να διαπιστωθεί εάν πράγματι ο Θεοδωράκης χρηματοδοτείται παρανόμως ή όχι. Μου είπε να μην ανησυχώ και πως οι δηλώσεις του ήταν υποστηρικτικές». Άλλοι πολιτικοί που αναφέρονται στο βιβλί του Α.Λοβέρδου:

  • Ο Αδωνις Γεωργιάδης, πρώτα απ’ όλα, με τον οποίο τον Σεπτέμβριο του 2017 άρχισαν να συζητούν «τις διακινούμενες φήμες στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας». Ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν, εξάλλου, αυτός που του πρωτομίλησε και για τον Σάμπυ Μιωνή.
  • Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον οποίο φαίνεται πως συναντιόνταν συχνά. «Συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για το παρακράτος και την εναντίον μας επίθεση πολλές φορές». Μάλιστα, ο Λοβέρδος θεωρεί σκόπιμο να μας αποκαλύψει με περηφάνια πως ο πρώην υπουργός έγραφε για τα θέματα αυτά «στον Τύπο, αρκετές φορές μάλιστα με ψευδώνυμο (!)». Δηλαδή, πως ο Βενιζέλος προσπαθούσε να επηρεάζει την κοινή γνώμη χωρίς να φαίνεται (!).
  • Ο «πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς», ο οποίος ήταν κι αυτός πολύ θυμωμένος για «τα περί επίθεσης εναντίον του».
  • Ο βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Πλεύρης, με τον οποίο συνέτασσαν μαζί τροπολογίες που θα κατέθετε το ΚΙΝ.ΑΛ.
  • Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος του τηλεφώνησε και του είπε: «Σε στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις».
  • Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος του άφησε μήνυμα στο κινητό με το εξής περιεχόμενο: «Ανδρέα, ήσουν πολύ πειστικός στη συνέντευξή σου στον Σκάι. Πιστεύω ότι η ταλαιπωρία σου σύντομα θα τελειώσει. Σου εύχομαι καλή επιτυχία. Είμαι στη διάθεσή σου για οτιδήποτε χρειαστείς».
  • Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος τον κάλεσε και του είπε: «Ουδείς πιστεύει αυτά που λένε. Είμαι κοντά σου».
  • Ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος του «έκανε τηλεφώνημα συμπαράστασης», έστω…«έναν χρόνο μετά».
  • Ο Δημήτρης Τσοβόλας (προτού αναλάβει την υπεράσπιση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου), ο οποίος του είπε σε τυχαία συνάντηση. «Σε είδα στο Open. Η αγανάκτησή σου μου θύμισε τα δικά μου και τις δικές μου αντιδράσεις, σε καταλαβαίνω, όμως μην το συνεχίσεις αυτό, χτύπα τους με δύναμη, αλλά ήρεμα».
  • Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία σε συνάντησή τους του είπε «πολλά και χαρακτηριστικά»: «Επειδή τους ξέρω καλύτερα, έχω να σας πω να μην τους δίνετε σημασία. Ανθρωπάκια είναι».
  • Ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος, όταν μιλούσε στη Βουλή, ο Ανδρέας Λοβέρδος αισθανόταν σιγουριά.

περισσότερα για το δημοσίευμα της “κυριακάτικης δημοκρατίας” στο newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *