Είστε εδώ

“Χειρουργείο” περνάει η Έλενα Ακρίτα δύο καλλιτέχνες που μένουν σε “μεγάλα σπίτια”: «Αυτό το υπερδιαφημισμένο ‘Μαζί’ δεν μάς χωράει όλους. Έχει να κάνει με τετραγωνικά, με τα μεροκάματα, με την ανέχεια»

Τους πετσόκοψε … με τακτ και διακριτικότητα! Έντονα καυστικό ήταν το σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της γνωστής ακτιβίστριας, συγγραφέως και αρθρογράφου για την “τρεντυ” τάση της εποχής, που περιλαμβάνει γνωστούς και … αρκετά ευκατάστατους καλλιτέχνες και προσωπικότητες, να μας λένε με δημόσιες τοποθετήσεις ότι αυτός ο ιός (κορονοιός) περίπου είναι “ευλογία” γιατι με την αναγκαστική καραντίνα που επεβλήθη “ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας στο σπίτι μας”…

Η γνωστή δημιουργός με ένα απόλυτα εύστοχο σχόλιο κάνει “φτερά και πούπουλα” αυτη την θεωρία του κοινωνικού αυτοματισμού που προσπαθεί να περάσει από διάφορες πλευρές και στην οποία έχουν ενταχθεί και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες και προσωπικότητες. “Αυτός ο ιός εκτός από τοξικός είναι και ταξικός/οικονομικός” εξηγεί η Έλενα Ακρίτα ή οποία επισημαίνει όλη τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι περισσότεροι Έλληνες που παραμένουν έγκλειστοι εδώ και ενάμιση μήνα και που ουδεμία σχέση εχει με το “ροζ συννεφάκι” που θέλουν να μας δείχνουν κάποιοι επώνυμοι…

Διαβάστε την ανάρτηση:

«Διάβασα τις απόψεις δυο δημοφιλέστατων καλλιτεχνών που ισχυρίζονται ότι ο κορονοϊός είναι ‘ευλογία’ κι ότι ‘ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας στο σπίτι μας’. Το γεγονός ότι και οι δυο μένουν σε μεγάλα σπίτια και σε προνομιούχες περιοχές σίγουρα βοηθάει την… ενδοσκόπηση. Κι αυτό είμαι σε θέση να το γνωρίζω γιατί κι εγώ έτσι ζω. Ο καθένας έχει το χώρο του και δεν συνωστιζόμαστε ο ένας κολλητά στον άλλον.

Επειδή αυτός ο ιος εκτός από τοξικός είναι και ταξικός/οικονομικός, άτομα που στοιβάζονται σε μικρά διαμερίσματα μάλλον δεν συμμετέχουν με τον ίδιο ενθουσιασμό, στην διαδικασία της πνευματικής ανάτασης.

Και αυτό δεν έχει να κάνει με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα τους. Έχει να κάνει με τετραγωνικά, με τα μεροκάματα, με την ανέχεια.

Οι άστεγοι για παράδειγμα, κομμάτι δύσκολο να αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό ως ‘ευλογία’. Όπως κι οι εργαζόμενοι που αγωνιουν για τη δουλειά τους – ειδικά τώρα που μπαίνουν τα λουκέτα το ένα μετά το άλλο. Είναι πιο εύκολο να είσαι φιλόσοφος στα βόρεια προάστια, παρά σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. Δεν παίζουν ξέρετε, όλοι επιτραπέζια σε πάλλευκες μοκέτες με ασορτί άσπρα σκυλάκια.

Η κλεισούρα δεν σημαίνει απαραιτήτως …bonding. Σημαίνει κατάθλιψη, σημαίνει γκρίνια κι ουρλιαχτά συγκατοίκων μέσα στο αυτί σου, σημαίνει έλλειψη ιδιωτικού χώρου, σημαίνει πολλά και ζοφερά. Και πάνω από όλα σημαίνει ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ. Σωματική και λεκτική.

Θέλει λίγη προσοχή τί λέμε σε τόσο δύσκολες εποχές. Γιατί κακά τα ψέματα. Αυτό το υπερδιαφημισμένο ‘Μαζί’ δεν μάς χωράει όλους.»

Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *