Είστε εδώ

Η είδηση είναι οτι σήμερα είχαμε μόλις 10 … νέα κρούσματα! Και συμβουλές διατροφής από το Σωτ. Τσιόδρα

Μπορεί να ξάφνιασε ο γνωστός λοιμωξιολόγος – που πλέον έχει εξελιχθεί στον αγαπημένο των μήντια γενικά … – με την πρωτοβουλία του στη σημερινή ενημέρωση να ασχοληθεί και … με τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, η είδηση όμως είναι σίγουρα, τα μόλις 10 καταγεγραμμένα νέα κρούσματα του ιού στην χώρα, γεγονός που σε συνδυασμό με την ολοένα φθίνουσα πορεία των αριθμων όλη την τελευταία περίοδο, πιστοποιεί οτι βρισκόμαστε σε φάση επιδημιολογικής κάμψης του επιπολασμού του ιού στον πληθυσμό.

Πιο συγκεκριμένα ο Σωτ. Τσιόδρας ανακοίνωσε δέκα νέα κρούσματα κορονοϊού με το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 2.245.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 61 άνθρωποι, ενώ 116 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. Να σημειωθεί ότι 44 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επίσης η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 95% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 54.344 κλινικά δείγματα. Τα 570 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 950 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως αυτή είναι μία πολύ μοναδική ευκαιρία για να μπορέσουν οι πολίτες να βελτιώσουν τη διατροφή τους, καθώς μπορούν να μαγειρεύουν σπιτικό φαγητό ενώ έδωσε συμβουλές και για το κόκκινο κρέας.

Όπως εξήγησε, «η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινους κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών».

Ο διατροφικός αυτός οδηγός αναφέρεται, επίσης, σε «θαλασσινά και ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά, τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά την καθημερινή σωματική μας δραστηριότητα σε συνεννόηση με το γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους».

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε νέες μελέτες αντισωμάτων, σημειώνοντας ότι «ο ακριβής αριθμός εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες στην κάθε χώρα». Πρόσθεσε ότι «δεν γνωρίζουμε αν τα ανιχνευόμενα αντισώματα θα μας προστατέψουν και για πόσο καιρό. Δεν έχουμε συνολική ανοσία από τον ιό σε μεγάλο βαθμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *