Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Χαστούκι” σε Χατζηδάκη για το νομοσχέδιο-έκτρωμα από βουλευτή της ΝΔ: Δεν υπάρχει σχέση ισοτιμίας μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου – Η ελαστικοποίηση της εργασίας δεν δημιουργεί νέες επενδύσεις

“Χαστούκι” σε Χατζηδάκη για το νομοσχέδιο-έκτρωμα από βουλευτή της ΝΔ: Δεν υπάρχει σχέση ισοτιμίας μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου – Η ελαστικοποίηση της εργασίας δεν δημιουργεί νέες επενδύσεις

“Κουρέλι” έκανε το αφήγημα του Κωστη Χατζηδάκη και της κυβέρνησης για το αντεργατικό νομοσχέδιο η βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ και εργατολόγος, Μαρία Ευθυμίου, ζητώντας βελτιώσεις σε συγκεκριμένες διατάξεις.

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ιδιαίτερης σημασίας και με αυτήν έννοια “πρέπει να είναι πλήρες και ολοκληρωμένο”. Τόνισε πως “αν ένα νομοσχέδιο αποτελεί μεταρρύθμιση αυτό δεν κρίνεται εκ των προθέσεων αλλά εκ του αποτελέσματος, […] από το πόσο μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή θα έχει”.

Η ελαστικοποίηση των ωρών εργασίας δεν δημιουργεί νέες επενδύσεις” τόνισε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του επίμαχου σχεδίου νόμου η Μ. Ευθυμίου, κάτι που όπως είπε φάνηκε στη διάρκεια της μνημονιακής κρίσης.

Είπε ακόμα ότι “ποτέ οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν έθεσαν ως προτεραιότητα το εργασιακό ζήτημα αλλά τη γραφειοκρατία, το φορολογικό σύστημα, την κωλυσιεργία στη δικαιοσύνη”.

Λέγοντας πως εκπροσωπεί την γενιά των 30άρηδων που βίωσε την οικονομική κρίση αλλά και την κρίση της πανδημίας, ανέφερε εμφατικά πως η γενιά αυτή έχει ως απαίτησή της τη “δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καλά αμειβόμενων με βιώσιμο τρόπο”.

Γκρέμισε επίσης ένα από τα βασικά επιχειρήματα του υπουργού Εργασίας, αυτό που προβλέπει ότι ο εργαζόμενος και ο εργοδότης θα διαπραγματεύονται και θα συμφωνούν από κοινού για τη διευθέτηση του όρου εργασίας και για τις υπερωρίες, λέγοντας ότι “δεν υπάρχει σχέση ισοτιμίας μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου, υπάρχει σχέση εξάρτησης, άρα σε τυχόν κακόβουλες προθέσεις εργοδοτών εμείς πρέπει να θέσουμε εκείνα τα εχέγγυα έτσι ώστε η διάταξη αυτή να λειτουργήσει υπέρ του εργαζόμενου. Δεν πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στην απελευθέρωση των ατομικών συμβάσεων έναντι μιας βασικής αρχής της αρχής της συλλογικότητας, της συλλογικής διαπραγμάτευσης”.

Αυτό ήταν ένα από τα σημεία στα οποία θα ζητήσει όπως είπε αλλαγές, ενώ ένα δεύτερο σημείο είναι “ως προς το δικαίωμα της επιλογής μεταξύ απόλυσης, καταγγελίας και ακυρότητας της σύμβασης εργασίας έχω το δικαίωμα να επιλέξω πρόσθετη αποζημίωση. Είναι θεμελιώδες εργασιακό δικαίωμα και θεμελιώδης λίθος του εργασιακού δικαίου η επαναπρόσληψη. Θα πρέπει λοιπόν να προσέξουμε έναντι κάποιας πρόσθετης αποζημίωσης να μην καταστρατηγηθεί αυτό το δικαίωμα. Δική μου πρόταση είναι να γίνεται μόνο με αίτημα του εργαζόμενου και όχι του εργοδότη”.

Το τρίτο σημείο που θεωρεί ότι χρειάζεται αλλαγές είναι ο μετασχηματισμός του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς, όπως είπε, είναι σημαντική η αναβάθμιση του ΣΕΠΕ αλλά χρειάζεται και στελέχωση. “Εκτιμώ ότι χρειάζονται διπλάσιες προσλήψεις με την κατάρτηση και επανακατάρτηση που χρειάζεται, μαζί με τεχνολογικό εξοπλισμό, διασύνδεση πληροφοριακών συστημάτων, οικονομικούς πόρους. Για να μπορέσει να λειτουργήσει το ΣΕΠΕ όχι φυσικά όπως η ΑΑΔΕ, δηλαδή ένας εισπρακτικός μηχανισμός γιατί δεν είναι, αλλά να λειτουργήσει προληπτικά για τα εργατικά ατυχήματα αλλά και συμφιλιωτικά”.

με πληροφορίες από documentonews.gr

Leave a Reply

19 − thirteen =

Top