Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Χαμός” με Αρβανίτη στην Ευρωβουλή! “Κυρίες και κύριοι της ευρωπαϊκής δεξιάς, ανοίξατε πληγές – κλείσατε σύνορα. Αυτή είναι η πολιτική σας!” (vid)

“Χαμός” με Αρβανίτη στην Ευρωβουλή! “Κυρίες και κύριοι της ευρωπαϊκής δεξιάς, ανοίξατε πληγές – κλείσατε σύνορα. Αυτή είναι η πολιτική σας!” (vid)

Ξεσήκωσε το ευρωκοινοβούλιο ο Έλληνας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης και η ομάδα της ευρωαριστεράς, στην παρέμβασή τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου με θέμα την ασφάλεια στη Μεσόγειο. Ιδιαίτερα σφοδρή και επικριτική για τις ευθύνες της ευρωπαϊκής δεξιάς στη σημερινή εικόνα με τις αλλεπάλληλες ανθρωπιστικές τραγωδίες στην Μεσόγειο και την απαράδεκτη στα όρια του ρατσισμού αντιμετώπιση των προσφύγων, από μεγάλη μερίδα των ευρωπαικών κυβερνήσεων ( με φωτεινή εξαίρεση την περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα ) ήταν η τοποθέτηση του Κώστα Αρβανίτη:

“Εμείς, ως Αριστερά, δε θέλουμε πρόσφυγες! Αυτό που θέλουμε είναι να απαλειφθούν οι αιτίες που δημιουργούν την προσφυγική κρίση.

Αυτό που ζητάω σήμερα είναι να αναγνωρίσετε αυτές τις αιτίες. Η κυρία φον ντερ Λάιεν μίλησε για μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή στον πόλεμο. Μας είπε δηλαδή με αυθάδεια, ότι θέλει να ενισχύσουμε τις αιτίες των προσφυγικών ροών. Γιατί;

Για να αποκαταστήσει το ευρωπαϊκό Imperium; Για πιο κερδοφόρες διεθνείς μπίζνες; Η Μεσόγειος έχει γίνει νεκροταφείο ψυχών.

Η Ελλάδα, με αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα – μεσούσης της οικονομικής κρίσης – ήταν η χώρα που προσέφερε αλληλεγγύη σε όλους τους πρόσφυγες.

Πρέπει και η υπόλοιπη Ευρώπη να κάνει το ίδιο. Μέχρι την ειρηνική ανοικοδόμηση. Αυτό ζητάμε. Την άμεση απεμπλοκή της Ευρώπης από τις εστίες σύρραξης. Στρατιωτική και οικονομική. Απόλυτη στήριξη στις οργανώσεις αλληλεγγύης!

Η Μεσόγειος θα γίνει πραγματικά ασφαλής μόνο όταν θα είναι ειρηνική και από τις δυο πλευρές της. Κυρίες και κύριοι της Ευρωπαϊκής δεξιάς ανοίξατε πληγές- κλείσατε σύνορα!

5 thoughts on ““Χαμός” με Αρβανίτη στην Ευρωβουλή! “Κυρίες και κύριοι της ευρωπαϊκής δεξιάς, ανοίξατε πληγές – κλείσατε σύνορα. Αυτή είναι η πολιτική σας!” (vid)

  1. ΕΎΓΕ ΚΏΣΤΑ,ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΆΡΙ ΝΑ ΣΤΈΛΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΉ,ΜΕ ΨΥΧΉ,ΘΑΡΡΟΣ ΚΙ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΏΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ,ΟΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΕΜΠΕΙ ΕΣ ΑΕΙ!. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

  2. Αυτή η ατάκα για περισσότερο κερδοφόρες διεθνείς μπίζνες με τον Πέτρο Κόκκαλη στο πλευρό του και η επιλογή της φωτογραφίας κάτω από τον τίτλο του άρθρου με ξεπερνάει.

    1. Προφανώς και σε ξεπερνάει. Αν δεν στροφάρει ο εγκέφαλος, σε ξεπερνούν και τα αυτονόητα…

Leave a Reply

Top