Είστε εδώ

Πρώτη κυβίσθηση Μητσοτάκη στο θέμα των υποκλοπών, βλέπει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ! Επιμένει να άρει ο Πρωθυπουργός το “απόρρητο”

Πρώτη οπισθοχώρηση» της κυβέρνησης της ΝΔ βλέπει η Χαριλάου Τρικούπη στο «παράθυρο» που άνοιξαν δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη σε σχέση με το ζήτημα της άρσης του απορρήτου για νόμιμη ενημέρωση στη Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Με νέα παρέμβασή της η Χαριλάου Τρικούπη επαναφέρει το θέμα της θεσμικής ενημέρωσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, και προβάλλει τη δυνατότητα που έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να εγκρίνει την άρση απορρήτου.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη στον ΑΝΤ1 το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Δευτέρας (5.9.2022) στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Εδώ και μέρες το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει καλέσει τον Πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο για τους υφισταμένους του στην ΕΥΠ, όπως προβλέπει ο νόμος, ώστε να αποκαλυφθεί ο λόγος της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη θεσμικά ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Σήμερα έγινε η πρώτη οπισθοχώρηση.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη παραδέχθηκε ότι “η κυβέρνηση θα παρείχε απόλυτη κάλυψη και στον διοικητή της ΕΥΠ να ενημερώσει τον κ.Ανδρουλάκη για ό,τι μπορεί να υπάρξει ενημέρωση και άρα είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή, αν ο κ. Ανδρουλάκης το επιθυμεί μπορεί να λάβει τη νόμιμη ενημέρωση”.

Θεσμική ενημέρωση όμως δεν γίνεται στο αυτί ή σε ιδιωτικές συζητήσεις, αλλά δια των θεσμικών διεξόδων που από την πρώτη στιγμή έχει προσδιορίσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».

Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.