Είστε εδώ
Home > FAQ news > Πρεμιέρα την Παρασκευή στις καταθέσεις για το σκάνδαλο Novartis με τα μη πολιτικά πρόσωπα – Τι θα γίνει με τη θητεία της Τουλουπάκη που τελειώνει αύριο  

Πρεμιέρα την Παρασκευή στις καταθέσεις για το σκάνδαλο Novartis με τα μη πολιτικά πρόσωπα – Τι θα γίνει με τη θητεία της Τουλουπάκη που τελειώνει αύριο  

Αύριο, Πέμπτη, συνεδριάζει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που θα κρίνει την ανανέωση ή όχι της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη ως επικεφαλής της εισαγγελίας κατά τη διαφθοράς.

Για την αμέσως επόμενη ημέρα έχει καλέσει ενώπιον της τα πρώτα μη πολιτικά πρόσωπα για να παράσχουν εξηγήσεις για κακουργηματικές πράξεις που συνδέονται με το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis.

Κλήσεις έχουν αποσταλεί προς το παρόν σε μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων τα οποία καλούνται να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις (ως ύποπτοι, δηλαδή) για το αδίκημα της απιστίας- αλλά και οι υπεύθυνοι της διαφημιστικής εταιρείας, που φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τη Novartis για το κακούργημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Τους τελευταίους “καίνε” η σωρεία των εικονικών τιμολογίων που εντόπισε η ενδελεχής εισαγγελική έρευνα μέσω των οποίων φαίνεται πως γινόταν το ξέπλυμα του χρήματος (νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα) από το “μαύρο” ταμείο της Novartis, το αποκαλούμενο ως “Ιερό Δισκοπότηρο”.

Σε ότι αφορά τώρα την ανανέωση της θητείας της κ. Τουλουπάκη, τόσο η ίδια όσο και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, αλλά και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου φαίνεται να επιθυμούν την ανανέωση της θητείας της για ακόμα μια διετία.

Για το “καυτό πόστο” πρόκειται κατά πληροφορίες να προταθούν ο εισαγγελέας εφετών, Χαράλαμπος Τζώνης, που θεωρείται εξαιρετικός εισαγγελικός λειτουργός, καθώς και ο Ευστάθιος Βεργώνης, ο οποίος είναι και Β. Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων .

Τον τελικό λόγο θα τον έχει το ενδεκαμελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Πηγή: documentonews.gr

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top