Είστε εδώ

Πώς τον “πετσόκοψες” έτσι βρε Άδωνι; “Ο πρωθυπουργός απαγορεύεται να δέχεται δώρα πάνω από 200 ευρώ, το λέει ο Κώδικας Δεοντολογίας της Βουλής”!

Προετοιμασία για το κρίσιμο ραντεβού του με τον Αμερικανό Πρόεδρο έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγοντας να πάει σε αγώνα ΝΒΑ με τη Μαρέβα και μάλιστα σε θέσεις δίπλα στο παρκέ. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, οι αξία των εισιτηρίων για τις συγκεκριμένες θέσεις αγγίζει τα 2.300 δολάρια έκαστο, άρα το συνολικό κόστος έφτασε τα 4.600 δολάρια για τον Πρωθυπουργό και τη συζύγό του.

Όπως, φυσικά, έσπευσαν να διαρρεύσουν κύκλοι της κυβέρνησης το κόστος των εισιτηρίων δεν επιβάρυνε ούτε το ελληνικό κράτος, ούτε τον ίδιο τον τομονιέρη του επιτελικού κράτους αφού παραχωρήθηκαν λέει από τον Ελληνοαμερικανό ιδιοκτήτη των Washington Wizards, Τεντ Λεόνσις, ο οποίος λέει μάλιστα βρέθηκε στο γήπεδο και παρακολούθησε μαζί με το πρώτο ζεύγος τον αγώνα της ομάδας του (πηγή: ethnos.gr).

Κι αν κάπου εκεί το γαλάζιο επιτελείο θεώρησε το θέμα λήξαν, με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκο Ρωμανό να γράφει επιχαίροντας ότι “Δεν βαρεθήκατε να πηγαίνετε για μαλλί και να βγαίνετε κουρεμένοι; Ήρεμα ρωτάω“, η αποστομωτική απάντηση έρχεται από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν και μάλιστα από το στόμα του ίδιου του Αντιπροέδρου της ΝΔ και υπουργού Ανάπτυξης πλέον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος (άθελά του…) “πετσόκοψε” με δηλώσεις του Μαΐου του 2019 τον Μητσοτάκη του Ιανουαρίου του 2020!

Ο λαλίστατος Αντιπρόεδρος τον όχι και τόσο μακρινό Μάιο του 2019 περνούσε – υποτίθεται – “πριονοκορδέλα” τον Αλέξη Τσίπρα για τις διακοπές του με το σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου, με ένα tweet που έλεγε ότι “ακόμη και για έναν απλό βουλευτή απαγορεύεται να αποδέχεται Δώρο άνω των 200€! Εδώ μιλάμε για Πρωθυπουργό που δέχθηκε Δώρο άνω των 100.000€“.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόταν στις διατάξεις του 2016 του Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών, όπου στο άρθρο 4 επισημαίνεται ότι “οι Βουλευτές οφείλουν να μην αποδέχονται δώρα ή παροχές ή άλλα ωφελήματα, των οποίων η φύση ή η χρηματική αξία εγείρουν ζητήματα μεροληπτικής άσκησης των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων. Χρηματική αξία μεγαλύτερη των διακοσίων (200) ευρώ θεωρείται, κατά τεκμήριο, και σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, ικανή να εγείρει ζητήματα αμεροληψίας”.

Μάλιστα το ίδιο ρεπορτάζ υπενθυμίζει ότι σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «πρέπει να δούμε το πόθεν έσχες του Τσίπρα εάν έχει δηλώσει αυτές τις διακοπές. Ο λογιστής του πρέπει να τις υπολογίσει ως τεκμαρτό εισόδημα. Εάν δεν το έχει κάνει στο πόθεν έσχες, έχει κάνει ψευδές πόθεν έσχες είναι ποινικά κολάσιμο και θα πρέπει η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου να τον ελέγξει» ενώ πρόσθετε με επιτελική αγανάκτηση “ποιος μου λέει ότι δεν έγινε ως ανταπόδωση της χάρης της κυρίας Παναγοπούλου;”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *