Είστε εδώ

Καταπέλτης ο Νίκος Κοτζιάς: ” Η Ελλάδα παγιδεύθηκε και υπέγραψε τη φίμωσή της!” – Τι κρύβει η “Διακήρυξη Φιλίας Ελλάδας-Τουρκίας” …

Στο “καζάν – καζάν” με τους Τούρκους γεμάτο θα είναι μόνο το “καζάνι” του Ερντογάν

Τις παγίδες που κρύβει η Διακήρυξη Φιλίας Ελλάδας-Τουρκίας και πως η Ελλάδα υπέγραψε την φίμωσή της, εξηγεί ο Νίκος Κοτζιάς στον απόηχο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν, αποδομώντας πλήρως του διθυράμβους περί ήσυχων νερών, αλλά και της διμερούς συμφωνίας.

 – Διαβάστε:  Επιφυλάξεις από το Νικόλα Φαραντούρη: “Μεγαλύτερος προβληματισμός και σκεπτικισμός μετά την συνάντηση των Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Αθήνα”

Κάθε διάλογος είναι θετικός και πρέπει να γίνεται και να επιδιώκεται και μερικοί πρέπει να κάνουν αυτοκριτική επειδή κι εγώ κατηγορήθηκα επειδή ήθελα να έχουνε ανοικτό διάλογο με την Τουρκία, δήλωσε η Νίκος Κοτζιάς

Αναφερόμενος στις ήπιες διμερείς σχέσεις των δύο χωρών την τελευταία περίοδο, σχολίασε ότι “δεν είναι ακριβές ότι έχουμε ήσυχα νερά με την Τουρκία δεν είναι αληθές επειδή έχουμε τελευταία πολλαπλές παραβιάσεις στα θαλάσσια σύνορά μας με ρεκόρ μάλιστα κάποιες ημέρες”.

Ο Ν. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στο αρχικό σενάριο μετάβασης στην Αθήνα εκατοντάδων επιχειρηματιών για διήμερη επίσκεψη μαζί με τον Ερντογάν η οποία αφού αναβλήθηκε από τον Σεπτέμβριο, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη, για τον Νοέμβριο, τελικά αποδείχτηκε ότι περιορίστηκε σε 6-7 ώρες και χωρίς κανέναν επιχειρηματία.

Ο πρόεδρος του Πράττω αναφέρθηκε και στη διμερή συμφωνία που υπογράφηκε και πιο ειδική στην ΟΡ2 που αναφέρει ότι τα μέρη δεσμεύονται να απέχουν από κάθε πρωτοβουλία ή ενέργεια που θα μπορούσε να υπονομεύσει ή να απαξιώσει το γράμμα και το πνεύμα αυτής της διακήρυξης.

Δηλαδή για το Κυπριακό που θέλει δύο κράτη ο Ερντογάν, θα πούμε κάτι;” αναρωτήθηκε ο κ. Κοτζιάς και έθεσε και δεύτερο ερώτημα αναφορικά με το βέτο στην τελωνειακή ένωση ΕΕ Τουρκίας, εάν θα τεθεί ή θα πούμε για το γράμμα και το πνεύμα της διακήρυξης;

Επιπλέον έθεσε και το θέμα εάν οι διαβουλεύσεις Ελλάδας – Τουρκίας θα γίνονται μόνο απευθείας μεταξύ των δύο κρατών, χωρίς την ΕΕ, ή αν θα αξιοποιήσουμε και την ΕΕ όντας μέλος της: “Το μεγάλο μας ατού, την ΕΕ, σε σχέση με την Τουρκία, το παρατάμε δηλαδή;” διερωτήθηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *