Είστε εδώ

Πέτη Πέρκα για Τσίπρα: “Too little too late … οι επαφές του” – “Έχουμε καμαρώσει όλοι για τα 37 δισ”

Ξεκάθαρες αιχμές … κατά του Αλέξη Τσίπρα και σφοδρά πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη από την πρώην πλέον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!

Για την απόφασή της να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος το περασμένο Σαββατοκύριακο, και τις εξελίξεις εντός του κόμματος, μίλησε η ανεξάρτητη -πλέον- βουλευτής, Πέτη Πέρκα στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN.

Η κ. Πέρκα, κληθείσα να σχολιάσει τη δημοσκόπηση της Opinion Poll που, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια δείχνει το ΠΑΣΟΚ να έρχεται δεύτερο ξεπερνώντας σε ποσοστά τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι αυτό οφείλεται μερικώς και στην αποχώρηση της Ομπρέλας.

«Οι λόγοι είναι πολλοί και ακολουθούν μία στρατηγική ήττα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, την εσωστρέφεια. Αλλά, πάντα είναι η πολιτική. Ότι δεν έχει καταφέρει, και αυτή είναι κι η κριτική μας, να αρθρώσει έναν λόγο αριστερό, ριζοσπαστικό, καθαρό. Εγώ να σάς πω την αλήθεια εύχομαι να πάει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, δε θα είμαι στα κανάλια να εξαπολύω μύδρους. Φυσικά με μία ρητορική ηθικιστικού χαρακτήρα και χαλαρή δεν αντιμετωπίζεται το καθεστώς Μητσοτάκη».

Σχολιάζοντας τη λέξη «αποστάτες», που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης για να χαρακτηρίσει την ομάδα των 6+6, σε περίπτωση αποχώρησής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως, «δεν αισθάνομαι καθόλου αποστάτρια. Αισθάνομαι ότι είμαι πολύ συνεπής και ακολουθώ αυτό το συγκλονιστικό ταξίδι που έκανα στην ανανεωτική ριζοσπαστική Αριστερά τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου. Εγώ συνεχίζω τον δρόμο, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε». «Ούτε μία στιγμή δεν αμφισβητήσαμε την εκλογή του προέδρου», υπογράμμισε η βουλευτής Φλώρινας και συνέχισε: «Δεν είναι αυτό το θέμα. Η αλήθεια είναι ότι, με αγωνία παρακολούθησα τον προεκλογικό αγώνα του κυρίου Κασσελάκη. Στο πολιτικό κενό. (Έλεγε) “Θα τα αλλάξω όλα”. Ποια όλα; Εδώ εμείς έχουμε μάθει, παρόλο που μάς είπε ότι αυτές είναι σάλτσες Πουμαρό, στην Αριστερά διαβάζουμε, τεκμηριώνουμε, προβληματιζόμαστε, αλλάζουμε γνώμη, συνθέτουμε, διαφωνούμε. Δε γίνεται έτσι».

«Too little, too late» οι επαφές Τσίπρα
Η Πέτη Πέρκα σχολίασε τις παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα με ένα λακωνικό «Too little, too late» για να εξηγήσει, στη συνέχεια: «Τώρα, είναι ολόκληρη συζήτηση, θα μπορούσε να είχε παρέμβει στη διαδικασία της εκλογής του προέδρου. Με ουδετερότητα. Να πει, “δεν μού έστειλε SMS ποτέ η Αχτσιόγλου” . Αυτό περιμέναμε να το ακούσουμε αλλά δεν το ακούσαμε» και συμπλήρωσε πως, «εκτός από τους βουλευτές, στη βάση του κόμματος, κάθε μέρα έχουμε αποχωρήσεις. Σοβαρών στελεχών, που κρατάνε τις οργανώσεις», ενώ εξήγησε ότι, τα στελέχη που αποχωρούν δεν ανήκαν όλα στην «Ομπρέλα»

«Δεν είναι τόσο μετωπικά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι, η “Ομπρέλα” και η αποχώρηση δίνει το έναυσμα. Δεν αντέχει ο κόσμος, είναι ένας κόσμος που έχει γαλουχηθεί με τις ιδέες της Αριστεράς. Θέλαμε αλλαγή, σε αυτό θέλω να πάω, θέλει κάτι καινούριο ο κόσμος πραγματικά στη νέα εποχή. Μία Αριστερά μεταρρυθμιστική, εκσυγχρονιστική, σύγχρονη. Αυτό θέλει πολιτική ανάλυση, τεκμηριωμένες προτάσεις. Παράδειγμα, η κλιματική κρίση που θεωρώ ότι είναι το μεγάλο επίδικο και μάλλον από εκεί πρέπει να ξεκινάνε όλα», τόνισε.

«Είναι προφανές ότι ο Κασσελάκης δεν ήταν στην Αριστερά»

Ο ίδια, σημείωσε για τον νέο πρόεδρο του κόμματος ότι, «Είναι προφανές ότι, ο κ. Κασσελάκης, ούτε στην Αριστερά ήτανε. Ο καθένας μπορεί να δηλώνει ό,τι θέλει και εγώ το σέβομαι. Οι αποφάσεις μας ήτανε πολιτικές, δεν ήτανε τόσο γρήγορες, ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ πυκνός. Έρχονταν το ένα πάνω από το άλλο και, για μένα προσωπικά, η ομιλία στην κεντρική επιτροπή ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Όχι ότι πριν δεν υπήρχαν όλα αυτά αλλά εκείνη τη στιγμή που τον άκουγα κατάλαβα ότι δεν υπάρχει σωτηρία. Συγχρόνως άφησε έναν εσμό θα έλεγα υβριστών, σεξιστών στο διαδίκτυο, να κάνει το κλίμα τόσο αποκρουστικό και χυδαίο που δεν μπορούσε να γίνει καμία πολιτική συζήτηση» ενώ, για τους χαρακτηρισμούς στελεχών της «Ομπρέλας» για τον πρόεδρο του κόμματος, υπογράμμισε πως, «Μπέπε Γκρίλο και Τραμπ είναι πολιτικά φαινόμενα, θα καταγραφούν στην πολιτική ιστορία. Δεν είναι σαν να σάς λέω Μακρόν, για παράδειγμα. Ο τραμπισμός είναι ένα πολιτικό φαινόμενο το οποίο είναι άξιο λόγου. Για μένα σημαίνει λαϊκισμό. Όλα αυτά λύνονται στα όργανα. Ξέρετε πότε συγκλήθηκαν; Αφού γύρισε όλη την Ελλάδα, αφού πήγε στην Κύπρο, η κοινοβουλευτική ομάδα. Πολιτική γραμματεία αργότερα και η πρώτη κεντρική επιτροπή ενάμισι μήνα μετά την εκλογή του. Η πρώτη δουλειά ενός προέδρου ειδικά όταν δεν ξέρει το κόμμα, είναι να γνωρίσει τα στελέχη».

Για το τηλεφώνημα που της έκανς ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την αποχώρησή της από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, σημείωσε ότι, «ήθελε μία συζήτηση. Δεν μού ζήτησε συγγνώμη αλλά η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε να με κρατήσει. Εμένα δεν με ικανοποιεί αυτη η προσωπική προσέγγιση παρόλο που το βάζω στα θετικά αλλά δεν είναι και τόσο άξια λόγου».

«Όποιος μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο επόμενος που θα φταίει για οποιαδήποτε ήττα»

Η Πέτη Πέρκα ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα της ενώ, για το αν περιμένουν να ακολουθήσουν αποχωρήσεις βουλευτών των 6+6, είπε: «δεν περιμένουμε να έρθουν κι άλλοι αλλά εγώ εκτιμώ ότι, όποιος από εδώ και πέρα μείνει, θα είναι ο επόμενος που, σε ένα οργουελικό τελείως σκηνικό, θα φταίει για οποιαδήποτε ήττα. Αυτό το έχουμε εισπράξει όλοι. Δηλαδή φεύγει η «Ομπρέλα» τελειώνουμε, δε χάσαμε και πολλά, δύο έδρες. Οι επόμενοι, αν μείνουν, είναι εσωκομματική αντιπολίτευση. Άρα, όταν δεν υπάρχει διάλογος και ανοχή» ενώ, απαντώντας σχετικά με τη φημολογούμενη συνεργασία «Ομπρέλας» με τον νέο, πράσινο φορέα που ανακοίνωσε ο Πέτρος Κόκκαλης υπογράμμισε πως, «έχω συνεργαστεί πολύ καλά με τον κ. Κόκκαλη, αλλά δεν θέλω να περιγράψω αυτό, λέω πώς θα συνεχίσουμε στο σημερινό τοπίο. Πρέπει να κάνεις ένα πολιτικό φορέα σε βάθος χρόνου ο οποίος θα απαντάει στα σύγχρονα ζητήματα, με τεκμηριωμένες ,και επιμένω σε αυτό, προτάσεις. Εύχομαι όσο το δυνατό νωρίτερα». Για το αν η Έφη Αχτσιόγλου είναι καλό πρόσωπο να ηγηθεί ενός δυνητικού νέου φορέα, τόνισε: «Δεν θα μπω σε αυτή την κουβέντα είναι πάρα πολύ νωρίς αλλά εγώ την εκτιμώ, είχα υποστηρίξει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στον πρώτο γύρο και την Έφη Αχτσιόγλου στον δεύτερο, και τους δύο τους εκτιμώ πάρα πολύ, τους ξέρω χρόνια, είναι ανοιχτό».

«Για τα 37 δισ. έχουμε καμαρώσει όλοι»

Τέλος, για όλη τη συζήτηση μετά την κριτική που άσκησε ο Κασσελάκης στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για το μαξιλάρι των 37 δισ., σημείωσε: «Για τα 37 δις. έχουμε καμαρώσει όλοι, από πολλές θέσεις. Αυτό το πράγμα που εντός του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πολλές φορές δια στόματος προέδορυ, έχουν μπει όλα τα επιχειρήματα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου και αυτή η ρητορική ότι, ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα, έγινε ότι, οι Αριστεροί στον ΣΥΡΙΖΑ φταιν για όλα. Για τη θεωρητική κατάρτιση και τη γνώση του κυρίου Τσακαλώτου στα οικονομικά, για τη θητεία του ως υπουργού οικονομικών, είμαι πολύ περήφανη».

Πηγή: ethnos.gr

8 σχόλια στο “Πέτη Πέρκα για Τσίπρα: “Too little too late … οι επαφές του” – “Έχουμε καμαρώσει όλοι για τα 37 δισ”

 1. Ξαποστενει ο Βίτσας και έπιασε η Πέρκα το νημα. Εμείς θελουμε να νοιώθουμε την αριστερά στην δημοκρατία, στην παιδεία, στην υγεία, στην τσέπη μας. Να οχυρωνομαστε πισω απο λέξεις δεν προσφερει τίποτε στην κοινωνία. Αντί για 17δισ γιατί θα έπρεπε να είναι 37;Ηρθε ο Μητσοτάκης και τα γλεντάει κανονικά. Ο εκβιασμός σας και το αντάρτικο σας φάνηκε από το 21 όταν πηγατε και του παρουσιάσετε την πλατφόρμα της ομπρέλες. Αλήθεια το ’21 τι σας ώθησε να προβείτε σε αυτήν την ενέργεια;ο Κασσελακης η τον Τσίπρα τον μετρησετε με το αριστερόμετρο σας και τον βρήκατε ελλειπή;

 2. Και βάψε τα μαλλιά σου επειγόντως ,η κόψτε τα σε έβλεπα και φαινόσουν με το μαύρο μακιγιάζ σαν ταινία θρίλερ (με την καλή έννοια)τρελή και αδέσποτη

 3. δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι όλοι αλλά αυτοί που έφαγαν το αγγούρι κυρα μου βόγκηξαν ,
  εγώ πάντως ήμουν από αυτούς που είχαν την γνωμη οτι εκτός τα 17δις. που ήταν υποχρέωση της Ελλαδας ,
  έπρεπε ο Τσιπρας να αφήσει φεύγοντας πάνω στο γραφείο 1ευρω, και ούτε ευρώ παραπάνω!

 4. Τι too little too late miss Petty. Much a do about nothing είσαστε
  Πέσατε σαν λυκόρνια στον Κασσελάκη με το καλημέρα γιατί δεν μπορούσατε να το κάνετε με τον Τσίπρα. Λευτερωθήκατε miss Petty, έφυγε ο βραχνάς Τσίπρας από δίπλα σας και ουφ επιτέλους βαράτε στο ψαχνό

  Ποιος Κασσελάκης και ποιος Τσίπρας, το κομμάτι σας θέλατε να γίνει.
  Τον Ούλοφ Πάλμε να είχατε πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ εμπόδιο θα τον βλέπατε στα σχέδιά σας.
  “Εμείς να το πάρουμε το κομμα! Εμείς!”
  Πήρατε τον πούλο διότι είστε άχρηστοι.
  Good for nothing miss Petty μας! Good for nothing είστε!

 5. Ευτυχώς έφυγε πολύ λίγη απορώ αυτούς που την ψήφισαν και την έστειλαν θα μου πείτε η πρώτη ή ο πρώτος είναι αν δεν ήταν ο Τσίπρας δεν θα σε ήξερε ούτε η μάνα σου αχαριστη

 6. ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕΣ ΕΣΥ ΜΕ 7.000 ΧΙΛ ΤΟΝ ΜΗΝΑ…..ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ..ΣΥΜΦΩΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΦΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ….ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΗ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ. ΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΟΣ ..ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΡΟΣΒΛΕΠΑΝΕ ..ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ. ΕΠΡΕΠΕ ?ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ!!!

 7. Άν γίνουν ξαφνικά εκλογές κυρία too little, αυτό σού πηγαίνει, μέ ποιό κόμμα θά ξαναμπείς στή βουλή; ερώτηση κρίσεως.

 8. Αμα ειστε υπερηφανοι,τοτε καντε και κανενα parade,κατα Κολωνακι μερια.Δεν πιστευα οτι υπαρχουν τοσο αχρηστοι και ασχετοι,εκτος συμμοριας του Κουλη και δη στον Συριζα.Ποση αμβλυνοια πρεπει να διαθετει καποιος,που ξεζουμιζει τους εκλογεις και αφηνει καβα στον απροκαλυπτα μεγαλυτερο “χρησιμο ηλιθιο”της πολιτικης;Τελικα,πολυ επικινδυνα τα σχολεια που σπουδασανε καποιοι στην αλλοδαπη.Εκτος αν δεν ειναι αμβλυνοια,οπτε παμε αλλου.Γιατι,οπως ελεγα και για τον ΓΑΠ,ή ηλιθιος ειναι,ή προδοτης.Ας αποδεχθει το πρωτο,συμφερει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *