Είστε εδώ
Home > FAQ news > Parody account … σήμερα στη Βουλή. Το “σημαδεμένο” παιχνίδι Φώφης-Κυριάκου για να βρει την ευκαιρία ο Πρωθυπουργός να εξαγγείλει “διορθωτικά” μέτρα!

Parody account … σήμερα στη Βουλή. Το “σημαδεμένο” παιχνίδι Φώφης-Κυριάκου για να βρει την ευκαιρία ο Πρωθυπουργός να εξαγγείλει “διορθωτικά” μέτρα!

Ένα “καλά” προσχεδιασμένο σκηνικό (μετά το προχειροκατασκευασμένο με τη δήθεν έναρξη των κατεδαφίσεων το πρωί στο Ελληνικό…) στήθηκε το μεσημέρι στη Βουλή.

Η “ερώτηση” της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ, που πολιτικά δεν προσέθετε τιποτα καινούργιο στη συζήτηση προ δεκαπενθημέρου στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με το ίδιο διακύβευμα, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Πρωθυπουργό, να εξαγγείλει μερικά μέτρα ακόμα, από εκείνα που έχουν από την αρχή αποφασιστεί και κοστολογηθεί αλλά διδονται σε δόσεις επικοινωνιακής διαχείρισης, προκειμένουν να αλλάξει την ατζέντα από την άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις παλινωδίες στα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, την κατάρρευση του Τουρισμού, τη συνεχιζόμενη αιδήμονα σιωπή για το που πήγαν τα λεφτά της λίστας Πέτσα, τα δείγματα ασφυξίας που ηδση παρατηρούνται στην αγορά, την κατεδάφιση θέσεων εργασίας και τα λουκέτα, το φιάσκο του Μεγάλου Περίπατου, την κατεδάφιση της θεωρίας περί σκευωρίας στην υπόθεση Νοβάρτις μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της εταιρείας στις ΗΠΑ, που παραδέχτηκε τα πάντα, αλλά και το μπόυμερανγκ για στελέχη της ΝΔ που εξελίσσεται η υπόθεση με τις κασέτες Μιωνή.

Ως πολιτικό “αντάλλαγμα” η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, έλαβε την ευκαιρία για να υποδυθεί για μία και τελευταία φορά το ρόλο της αντιπολίτευσης, και να “αντικαταστήσει” στο βήμα τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού στην ώρα του Πρωθυπουργού δικαίωμα να λάβει τον λόγο έχει μονον ο Πρωθυπουργός και ο ερωτών πολιτικός αρχηγός. Η επιλογη του Μαξίμου 4 ημερες πριν από την επέτειο του ενός χρόνου από την εκλογική νίκη της ΝΔ που “καθαίρεσε” από την Πρωθυπουργία τον Αλέξη Τσίπρα, έστω κι αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ένα βροντερό 32% παρά τον ανηλεή πόλεμο ΝΔ – ΚΙΝΑΛ αλλά και του μηντιακού συστήματος που τον καθιστά μια από τις πιο ισχυρές μεταπολιτευτικά αντιπολιτεύσεις, έχει τον δικό της συμβολισμό.

Να δείξει δήθεν οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απερχόμενος στο πολιτικό σκηνικό και οτι το ΚΙΝΑΛ και η Φωφη Γεννηματα επανέρχονται στο ρόλο του θεσμικου αντιπάλου της ΝΔ, αναλαμβανοντας και πάλι τη θέση στο αστικό μοντελο του δικομματισμου της εναλλαγής στην εξουσία. Άλλωστε όλες τις τελευταίες μερες τοσο η ιδια η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ όσο και τα στελέχη του με αρθρογραφία στα ΜΜΕ προσπαθούσαν να περάσουν αυτην την αίσθηση, οτι “ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, το ΚΙΝΑΛ έρχεται…”, όπως λέει και η γνωστή επιτυχημένη διαφήμιση γνωστού ποτού.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν τελικά τα σημερινά πολιτικά compliments του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φωφη Γεννηματα στην οποία φάινεται να αναγνωρίζει το αποκλειστικό pedigree της Σοσιαλδημοκρατίας και να την επιλεγει εμφανώς, για πολιτικό αντίπαλο στα μέτρα του, θα ανταμειφθούν με τη στηριξη του ΚΙΝΑΛ στο χουντικής προέλευσης νομοσχεδιο που βάζει στο “γυψο” τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών! Πάντως η κ Γεννηματά, είχε την ευκαιρία της να σήμερα να βγάλει το δικό της “φιλιππικό” για το ποιος διακατέχει τα royalties του όρου Σοσιαλδημοκρατία και χωρίς τον … “ενοχλητικό” Τσίπρα!

Για την “τιμή των όπλων” πάντως της υπενθύμισε πως συνυπήρχαν και οι δύο ως υπουργοί στην κυβέρνηση Σαμαρά από το 2013 έως το 2015. Δεν τα λέγατε τότε – τον καιρό των μνημονίων- όλα αυτά, της είπε ενώ την κατηγόρησε μάλιστα πως ήταν δυναμική στο να μην προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πως μπλόκαρε την εξυγίανση της στρατιωτικής βιομηχανίας…«Θα μπορούσατε να μην συμμετέχετε σε αυτή την κυβέρνηση. Πάνω από όλα το αξίωμα» …

ΥΓ: Για την ιστορία και μονον παραθέτουμε τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός για την οικονομία:

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

  1. Μείωση της προκαταβολής φόρου που μπορεί να φτάνει έως 100%. Πιο αναλυτικά μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για όσες επιχειρήσεις έχουν μειωμένο τζίρο έως και 35%, ενώ μηδενίζεται και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.
  2. Περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και μάλιστα από τον Σεπτέμβριο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μείωση δεν θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις, αλλά θα υπάρχουν κριτήρια. Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τη στήριξη της απασχόλησης καθώς περιορίζεται το μισθολογικό κόστος και λειτουργεί ευεργετικά στην αγορά εργασίας.
  3. Βελτιώσεις στο πρόγραμμα Συν-Εργασία. Η απροθυμία των επιχειρήσεων να κάνουν χρήση του προγράμματος οδηγούν την κυβέρνηση σε διορθωτικές κινήσεις. Αυτές αφορούν την αύξηση της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών που πληρώνουν οι εργοδότες πάνω από το 60% που είναι η σήμερα αλλά και την επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του μέτρου το οποίο κανονικά λήγει στις 15 Οκτωβρίου. Η κρατική επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων που εντάσσονται στη Συν-Εργασία θα ισχύει και για τον Αύγουστο ενδεχομένως και για το Σεπτέμβριο.
  4. Νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη και ενίσχυση του τουριστικού κλάδου και γεωγραφικών περιοχών. Μέσα στον Αύγουστο θα ανοίξει ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής μέσω της οποία θα χορηγηθούν φθηνά κρατικά δάνεια σε τουριστικές και εποχικές επιχειρήσεις. Την επόμενη εβδομάδα όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα γίνει η εκταμίευση ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ σε περίπου 100.000 επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής

One thought on “Parody account … σήμερα στη Βουλή. Το “σημαδεμένο” παιχνίδι Φώφης-Κυριάκου για να βρει την ευκαιρία ο Πρωθυπουργός να εξαγγείλει “διορθωτικά” μέτρα!

  1. Η κόρη του η σοσιαλίστρια……Ας “μαζέψει” κάποιος την Αλίκη!!! Πρέπει να ξεπλύνεται τον “αρπαχτούλη” σας αλλά εδώ δεν είναι σενάριο κωμικής ταινίας, είναι στα όρια της τραγωδίας!!! Τα δέοντα στο κίνημα……..

Leave a Reply

10 + eighteen =

Top