Είστε εδώ

Παρέμβαση Γαβριήλ Σακελλαρίδη: «Το συναίσθημα στην πολιτική δεν είναι λαϊκισμός – Κυρίαρχο ρεύμα η αριστερά/κεντροαριστερά – Καταλυτική η τραγωδία στα Τέμπη στο μετασχηματισμό της πολιτικής συμπεριφοράς της κοινωνία” (audio)»

Την ακτινογραφία των ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, όπως την διεξήγαγε η εταιρεία Aboutpeople για λογαριασμό του thing tank Eteron παρουσίασε μιλώντας στο Kόκκινο και στο Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη ο επικεφαλής του ινστιτούτου, Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Μεταξύ πολλών άλλων, ο κύριος Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι σε επίπεδο πολιτών και ψηφοφόρων, «ο χώρος της αριστεράς και της κεντροαριστεράς είναι ιδεολογικά πιο ενιαίος»: «υπάρχει ένα συνεχές σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό, τα δικαιώματα», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Στα δεξιά ο χώρος είναι πιο κατακερματισμένος», συνέχισε, διαγιγνώσκοντας ότι η Νέα Δημοκρατία σε σύγκριση με τους σχηματισμούς στα δεξιά της, δηλαδή με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το μόρφωμα Κασιδιάρη, «είναι διαφορετικοί κόσμοι εισοδηματικά, αλλά και ως προς τις απόψεις των ψηφοφόρων για την ευρωπαΐκή πορεία της χώρας αλλά και τους θεσμούς».

«Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν μετασχηματιστικό Γεγονός στην ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επιμένοντας ότι η εθνική σιδηροδρομική τραγωδία «επέδρασε καταλυτικά για να ταραχτούν τα λιμνάζοντα ύδατα της πολιτικής συμπεριφοράς». Ο επικεφαλής του ινστιτούτου Eteron εξήγησε ότι τα Τέμπη «απελευθέρωσαν έντονο συναίσθημα, το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί ένα πιο αμφίρροπο πολιτικό παιχνίδι».

«Πρέπει να μιλάμε για συναίσθημα στην πολιτική, δεν είναι λαϊκισμός», επισήμανε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Τα Τέμπη έχουν ιδεολογικά χαρακτηριστικά: την αυξημένη σημασία του δημόσιου τομέα, ανέδειξαν τον ρόλο των συνδικάτων, αύξησαν τα ποσοστά των ελλήνων που θέλουν μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση και ρύθμιση.

Τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά», συνέχισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης προσθέτοντας, μάλιστα, ότι «ο κόσμος καταλαβαίνει ότι το κοινωνικό κράτος χρειάζεται». Εξάλλου, επικαλέστηκε και συγκεκριμένο εντυπωσιακό εύρημα της έρευνας του Eteron, που δείχνει ότι στην ερώτηση περισσότερες αμυντικές δαπάνες με μειώσεις δαπανών για το κοινωνικό κράτος, οι πολίτες απαντούν σε εντυπωσιακά ποσοστά απερίφραστα αρνητικά.

Μια σκέψη στο “Παρέμβαση Γαβριήλ Σακελλαρίδη: «Το συναίσθημα στην πολιτική δεν είναι λαϊκισμός – Κυρίαρχο ρεύμα η αριστερά/κεντροαριστερά – Καταλυτική η τραγωδία στα Τέμπη στο μετασχηματισμό της πολιτικής συμπεριφοράς της κοινωνία” (audio)»

  1. Την πρώτη φορά την “έκανε” για να μην χρεωθεί τα δύσκολα… τώρα βγαίνει ως παράγοντας να μας πει την άποψή του!!!! ούτε με ενδιαφέρει … ούτε την αξιολογώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *