Είστε εδώ

Παππάς σε Χατζηδάκη: 70 χιλιάδες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο πληρώνουν 20 χρόνια το δάνειό τους και το υπόλοιπο είναι παραπάνω από αυτό που είχαν δανειστεί – Η Ν.Δ. εξαιρεί σχετική ρύθμιση της Οδηγίας, την οποία ενσωματώνει

«Είπατε ότι δεν πρέπει να μιλάμε για τα ζητήματα των δανείων σε ελβετικό φράγκο γιατί δεν υπάρχει άλλο ευρωπαϊκό παράδειγμα. Δομικά ατυχές να επικαλείστε αυτό το επιχείρημα, τη στιγμή που το ζήτημα του ελβετικού φράγκου και της μετατροπής νομισμάτων είναι στην ευρωπαϊκή Οδηγία που συζητάμε σήμερα», τόνισε ο Νίκος Παππάς, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, κατά τη δευτερομιλία του στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2167, επανεισαγωγή του προγράμματος “ΗΡΑΚΛΗΣ” και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι «Ελλάδα, Κροατία, Ουγγαρία, Αυστρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο και Σερβία έχουν τέτοιου τύπου ζητήματα. Είχαν νομοθετήσει και, μάλιστα, τα δικαστήριά τους, με βάση την Οδηγία 13/93 σχετικά με τις καταχρηστικές ρήτρες απέναντι στους καταναλωτές, έβγαλαν αποφάσεις ευνοϊκές για τους καταναλωτές».

Φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα στη συνέχεια, εξειδίκευσε ως εξής: «Η Πολωνία επέτρεψε την αγορά ελβετικών φράγκων από την αγορά χωρίς να δεσμεύει τους καταναλωτές στις τράπεζες, που χρέωναν τις ισοτιμίες τις οποίες επέλεγαν οι ίδιες. Η Ουγγαρία πέρασε νόμο και κλείδωσε άλλη ισοτιμία για το λογιστικό υπόλοιπο των δανείων από την τρέχουσα. Στο ίδιο παράδειγμα ακολούθησαν Κροατία, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία. Η Ρουμανία δε μετέτρεψε τα δάνεια σε τοπικό νόμισμα, το ίδιο έκανε και η Κροατία».

Κλείνοντας, ο Νίκος Παππάς κάλεσε τον Κ. Χατζηδάκη «να συζητήσουμε με ψυχραιμία τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για τους 70 χιλιάδες δανειολήπτες που πληρώνουν το δάνειό τους για 20 χρόνια και αυτή τη στιγμή το υπόλοιπο του δανείου τους είναι παραπάνω από αυτό που είχαν δανειστεί».

Το βίντεο της παρέμβασης Παππά:

27 σχόλια στο “Παππάς σε Χατζηδάκη: 70 χιλιάδες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο πληρώνουν 20 χρόνια το δάνειό τους και το υπόλοιπο είναι παραπάνω από αυτό που είχαν δανειστεί – Η Ν.Δ. εξαιρεί σχετική ρύθμιση της Οδηγίας, την οποία ενσωματώνει

 1. Αγαπητέ κ. Παππά
  Ευχαριστώ πολύ τόσο προσωπικά όσο κ εξ μέρους των 70.000 δανειοληπτών για την έστω και την ύστατη ώρα υποστήριξη. Θα πρέπει όμως να σας θυμίσω ότι υπήρξατε κυβέρνηση για μια 5ετία και οι προεκλογικές σας τοτε υποσχέσεις (βλέπε Σταθάκης, Δραγασάκης κλπ) για νομοθετική λύση του προβλήματος ,οταν γίνουμε κυβέρνηση, που σας δώσαμε την ευκαιρία, παραπέμφθηκε στις καλενδες .
  Αυτό είναι το κύριο ερώτημα και όχι τι θα απαντήσει ο κ. Χατζηδακης τώρα
  Συμπέρασμα: Σε μία ακόμα ευκαιρία που σας δόθηκε να αποδείξετε το φιλολαικό σας πνεύμα, πετάξατε τημ μπάλα στην εξέδρα… και εμάς στο λάκο των λεόντων.(funds,services etc..)

  1. Αγαπητέ κύριε Γιάννη… Ο Μητσοτάκης και η παρέα του κυβερνούν δεκαετίες την Ελλάδα… Εσύ έμεινες στην πενταετία του Παππά, που κυβερνησε τη χώρα πτωχευμενη και με μνημόνια… Τότε η χώρα ζούσε σε ειδικές συνθήκες που την οδήγησαν αυτοί που κυβερνησαν πολλές δεκαετίες… Αυτοί λοιπόν υποχρεούνται να λύσουν το πρόβλημα μας… Μπορούν αλλά δε θέλουν γιατί είναι κολλητοί με τους τραπεζίτες… Στο λακο των λεόντων μας πέταξαν ο χατζηδακης και η παρέα του… Επί των ημερών τους δημιουργήθηκε το πρόβλημα και τώρα κάνουν τους…. Γερμανούς…. Κι εσείς τους υποστηρίζετε… Λυπάμαι για λογαριασμό σας… Αλλά εξ αιτίας σας υποφέρουμε κι εμείς… Έχουν διαλύσει χιλιάδες οικογένειες κι εσείς συνεχίζετε να τους υποστηρίζετε…. Έλεος….

   1. Κύριε Αναστασία
    Ο Σύριζα κυβερνησε 5 χρονια άρα δεν απαλλάσσεται.Εκανε ότι εκαναν και ΝΔ ΠΑΣΟΚ.Η ΝΔ δεν υποσέθηκε τίποτε σε αντίθεση με Σύριζα και αυτή είναι η διαφορά.Γιαυτο έχασε την εμπιστοσύνη του κοσμου

 2. Αγαπητέ κε Παππά
  Ισχύουν και για την δική μου οικογένεια όσα έγραψε ο Γιάννης.Φροντιστε με περισσότερη συντροφικοτα το πρόβλημα μας,ειμαστε στο έλεος των Δανειστών μας
  Παναγιώτης Δαμδημοπουλος
  μέιλ [email protected]

 3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΠΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ .
  ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

 4. Όταν ο καταναλωτής διαπιστώσει εξαπατηση/παραπλανηση/εις βάρος του μεθόδευση, θα στραφεί στη Δικαιωσίνη για να έκθεση το ιστορικό του. Εδώ ο Αρειος Πάγος απεφανθει ότι η Τράπεζα καλώς έπραξε. Τι να περιμένει τώρα ο καταναλωτής από τη Πολική, η οποία ούτως ή άλλως μηχανεύεται ο, τι χρειαστεί για τα δικά της συμφέροντα!

 5. Κύριε Παππά γιατί δεν αναλαμβάνει ό ΣΥΡΙΖΑ νά ενώσει όλους τους πλητώμενους καί νά σάς εξηγήσουμε πως μας εξαπάτησαν οι τράπεζες.Θα μάθετε πάρα πολλά πού ούτε τα φαντάζεστε.Μόνοι είμαστε σάν πρόβατα για σφαγή.

 6. Δεν γνωρίζω ποιος θα λύσει αυτό το θέμα…πάντως αυτός που θα το κάνει πρέπει να ευαισθητοποιήσει πρώτα ο ίδιος!Τόσα χρόνια καμία λύση..Μόνο αυξήσεις επιτοκίων..

 7. Αυτό το θέμα πρέπει να λήξει άμεσα με νομοθετική ρύθμιση να έρθει τ ω ρ α στην Βουλή . Αρκετά χρόνια πληρώνουμε τσάμπα φτάνει πια . Θανασης …

 8. Κύριε Παππά. Ποτέ δεν είναι αργά. Το θέμα του ελβετικού Φράγκου είναι προφανής και καραμπινατη παραβίαση κάθε ανθρώπινης και συναλλακτικής συμπεριφοράς. Είναι για καλά τοκογλυφικη περίπτωση με τοκογλύφους τις τράπεζες και ηθικό αυτουργό την εκάστοτε κυβέρνηση, τον υπουργό οικονομικών τον Άρειο πάγο. Τι διαφορά υπάρχει από τους γνωστούς τοκογλύφους που είναι για το κοινό άνθρωπο εγκληματίες. Θέλουν ποσά τριπλάσια από αυτά που έδωσαν και αντί για ξύλο και εκβιασμους παίρνουν τα σπίτια και οδηγούν εμεσα σε αυτοκτονίες η βαρειές βλάβες της ζωή τους. Δεν περιμένουμε τίποτε από τον γνωστό πλέον σημερινό υπουργό. Ψάξτε τι έχει κάνει από όπου έχει περάσει. Ο ίδιος πάντα αλλά δυστυχώς για την Ελλάδα μας συνεχίζει ακάθεκτος.

 9. Συμφωνώ με τον Γιάννη (2 ν) κι έρχεσαι τώρα τί; να ξαναπουλήσεις σανό στα πλήθη; είχατε την ευκαιρία να βοηθήσετε τον λαό και στα δάνεια και στις συντάξεις και στους μισθούς και στις δουλειές αλλά τους πουλήσατε στην μαμά Merkel …. Άντε γειά…..

 10. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη όπου επί των ημερών της ο Άρειος Πάγος πήρε απόφαση υπέρ των τραπεζών. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Και επειδή στη χώρα μας κουμάντο κάνουν οι τράπεζες και το Κεφάλαιο θα μου φαινόταν παράλογο να συνέβαινε κάτι διαφορετικό.

 11. Ολοι μας δώσαμε την περίοδο της οικονομικής κρίσης για να σωθούν οι τράπεζες που ανακεφαλαιωποιήθκαν 3 φορές. Οι τράπεζες που έκαναν αγώνα να παραπλανήσουν τους δανειστές για να τους στρέψουν στο Ελβετικό φράγκο, γιατί ήξεραν οτι θα καταποντιστεί. Τώρα αυτές και οι πάτρωνές τους στην κυβέρνηση ονομάζουν τους εξαπατηθέντες ”μπαταχτσήδες” και κακοπληρωτές. Και ο Άρειος Πάγος στην υπηρεσία του υπουργού και του τραπεζικού κατεστημένου.
  Αίσχος!!

 12. Τον Απρίλιο του 2019 ποιος ήταν στην κυβέρνηση όταν έβγαλε ο Άρειος παγος την κατάπτυστη απόφαση κατά των δανειοληπτών?
  Τι κάνατε τότε κύριε Παπα, εκτός από την κότα?

 13. Τον Απρίλιο του 2019 ποιος ήταν στην κυβέρνηση όταν έβγαλε ο Άρειος παγος την κατάπτυστη απόφαση κατά των δανειοληπτών?
  Τι κάνατε τότε κύριε Παπα, εκτός από την κότα?

 14. Και οι δυο κυβερνησεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υποσχεθηκαν προεκλογικα οτι θα δωσουν λυση στα δυσβαστακτα δανεια σε Ελβετικο Φραγκο. Επισης ο Αρειος Παγος γιατι αρνειται να στειλει προδικαστικο ερωτημα στο Ευρωπαικο Δικαστηριο?
  Συμπερασμα: Εμπαιγμος των δανειοληπτων απο τις Κυβερνησεις και την Δικαστικη Εξουσια που ειναι συγκοινωνουντα δοχεια! Για πια ανεξαρτητη Δικαστικη Εξουσια αναφερεστε? Ντροπη, καντε αμεσα κατι εστω και τωρα. Παρτε το θεμα πανω σας Αξιοτιμε Κυριε Πρωθυπουργε και δωστε λυση.

 15. Το δίκαιο είναι αναδρομική μετατροπή σε ευρώ με ισοτιμία στο 50% της αρχικής, ώστε να επιμεριστεί η ζημιά ισομερώς σε τράπεζες και δανειζόμενους…

 16. Ευχαριστώ πάρα πολύ κ Παππά να σε εχει καλα ο θεος ! Βοηθηστε μας όσο μπορείτε έχω καταστρέψει την οικογένεια μου πήρα δάνειο σε ελβετικό και γω επειδή ο τραπεζίτης με παρέσυρε με το επιτόκιο και τώρα 15 χρόνια μετά χωρίς να έχω αφήσει ούτε μια δόση απλήρωτη χρωστάω 30% πιο πολλά από τα χρήματα που μου έδωσαν !

 17. Κυρίες ,κύριοι
  Μετά από 15 συναπτά χρόνια που πλήρωνα τις δόσεις του δάνειο μου – είτε εξ ολοκλήρου ειτε τα ποσά της ρύθμισης που είχα κάνει – έφτασα στο σημείο να χρωστάω 340.000 ευρώ για δάνειο 245.000 ευρώ που είχα κάνει το 2008.. Κατόπιν τούτου η μόνη λύση ήταν η πτώχευση η οποία και έγινε προ διμήνου, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για 70.000 δανειολήπτες παρά για 69.999 , αν και πιστεύω ότι οι εναπομείναντες είναι πλέον ακόμα λιγότεροι που και αυτοί αν περιμένουν λύσεις από παπάδες μητροπολίτες και χατζηγακιδες , οσονουπω θα μεγαλώσουν την παρέα μας …..των πρώην ιδιοκτητών ακινήτων…

 18. Θα ξυπηνησετε επιτελους εκει στην κυβερνηση .
  Υπαρχει αποφαση κοινοτικη η οχι ,μας δουλευετε τοσα χρονια
  Πληρωνουμε κατι που δεν υφιστατε,και ειναι περα απο καθε λογικη, και δεν θελετε να νομολογισετε υπερ του δικαιου…μαλλον ειστε μαζι με τους τραπεζιτες αλλοιως δεν εξηγειται.
  Και παντως θα μας βρειτε απεναντι σας εφοσον κρατατε τετοια σταση.
  Και τελικα ποιος κανει κουμαντο στην Ευρωπη αφου δεν ακολουθατε τουυς κανονες της…υπαρχει δεδικασμενο προηγουμενο.

 19. Προσωπικός γολγοθάς δανείου σε ελβετικό φράγκο.
  Δανειο 600000 ευρώ, πληρώθηκε μέχρι σήμερα 1.000.000 ( ένα εκατομ.)ευρω και οφείλω ακόμα 264.000 ευρώ.
  Φυσικά πούλησα ότι ακίνητο είχα, και αδυνατώ να πληρώνω.

 20. Πιστεύουμε ότι ο πολιτικός κόσμος θά ευαισθητοποιηθεί να στηρίξει την ομάδα Ελλήνων με τα Δάνεια Ελβετικού οι οποίοι όντες μη ειδικοί στα οικονομικά έχουν εγκλωβιστεί από τις τράπεζες σε δυσθεώρητο χρέος
  και οδηγούνται στην εξαθλίωση.

 21. Από το 2006 πληρώνω και χρωστάω τα ίδια.
  Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι με τις ευλογίες της ΕΚΤ με μεγάλο συνεργό την ΤΕ τον εκάστοτε διατελεσαντα υπουργό οικονομικών και φυσικά τους λησταρχους των τραπεζών συνετελεσθη η κλοπή του αιώνα σε βάρος των δανειοληπτών σε Ελβετικό φράγκο.
  Γίνεται μια ασύστολη κλοπή σε βάρος των δανειοληπτών.
  Το εννοώ για την κλοπή.
  Συνηργησε φυσικά και η ελληνική δικαιοσύνη αποδεχομενη την έφεση των λησταρχων τραπεζιτών με βάση την οποία τους δικαίωσε καταργώντας την πρωτοδικη καταδικαστικη απόφαση.
  Τελικά συντελείται η μεγαλύτερη κλοπή των προαναφερθεντων σε βάρος των δανειοληπτών σε Ελβετικό φράγκο.
  Όλοι οι προαναφερθεντες είναι συνεργοί και κλέφτες.
  Προκαλώ ένα από όλους τους διατελεσαντες Διοικητές της ΤΕ η τους υπουργούς των εκάστοτε κυβερνήσεων η και όλους μαζί να μου υποβάλλουν μήνυση για την συνεργια στην κλοπή αυτή σε βάρος των δανειοληπτών σε Ελβετικό φράγκο.
  Απαράδεκτοι κλέφτες δανειστήκαμε για να επενδύσουμε.
  Δεν αγοράσαμε επενδυτικό προϊόν.
  Δυστυχώς οι τράπεζες εκμεταλευομενες συγκυρία και ανοχές μας πούλησαν επενδυτικό προϊόν ,όταν το προϊόν αυτό γύρισε σε βάρος των φόρτωσαν την ζημιά των στην πλάτη των δανειοληπτών .
  Περιμένω έναν από τους κλέφτες να μου υποβάλει μήνυση.
  Κλεφτεεεεεεεες…….!!!!!!

 22. Να σταματήσει επί τέλους η κοροϊδία και ο εμπαιγμός απ’ όλους σας. Είστε όλοι δεξιοί αριστεροί και κεντρώοι με τους τραπεζίτες. Αυτοί σας ανεβάζουν κι αυτοί σας κατεβάζουν. Από τις 235000 περίπου σε ελβετικό κάτι λιγότερο από 200000 ευρώ που πήρα το 2007 και έχω αποπληρώσει σχεδόν το 90 τοίς εκατό, πληρώνω τόκους για όλο το ποσόν που ξεπερνούν τα 640 ευρώ τον μήνα. Επί τέλους θα ασχοληθεί κανείς με την ληστεία που γίνεται σε βάρος μας;;; Αναμένουμε αποτελέσματα κύριε ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ. Εμείς σας εμπιστευτηκαμε. Σειρά σας τώρα..

 23. Είναι ντροπή.Στον 21ο αιώνα, να εμπαιζουν την νοημοσύνη μας. Χρόνια τώρα κοροϊδεύουν και ξεπουλούν την πατρίδα μας. Μας έχουν ρίξει στον Καιάδα.Ανεβοκατεβαινουν και εναλλάσσονται στην εξουσία μόνο για να πλουτίσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
  Κανένας πατριώτης, κανένας άνθρωπος! Όλοι μαριονέτες, μικροί και άθλιοι… Ορίζουν τίς ζωές μας και έχουν προδιαγράψει την εξαθλίωση των Ελλήνων !!!
  Τί να περιμένουμε απ’ αυτούς …!

 24. 10 χρόνια συνεχόμενης άθλιας κατάστασης..Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το θέμα….Ο κόσμος έχει εξαθλιωθεί από τις υπέρογκες δόσεις κ μιλάμε για ανάπτυξη κ για κόμματα;Βαρέθηκα να είμαστε μια ζωή η χώρα της Κλέψιας κ της αμαρτίας..Γιατί δεν αγγίζουμε αυτό το θέμα ποτέ;Γιατί κάποιοι πλουτίζουν κάθε μήνα,να γι’αυτό!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *